MADO: Bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönenlerin buluşma noktası

Güncelleme Tarihi:

MADO: Bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönenlerin buluşma noktası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 05:33

Yaz sıcağında yenen ve üstüne bir bardak çeşme suyu içilen yıllardan, kar yağan sokağa bakılarak evlerde kaşıklanan dondurmalı günlere gelindi. Çocuklar sokaklarda oynamıyor eskisi gibi... Ama hala ellerde dondurmalarla eskiden kalan bir anıyı yaşıyoruz gizli bir sözleşmeyle. MADO, o gizli sözleşmede bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönen herkesle işbirliği içine girdi. Ne sütünden, ne de salebinden ödün verdi. Ne kadar büyüdüyse o kadar da sadık kaldı geçmişine. Tam 150 yıldır lezzet serüveni içinde yol alan MADO, bugünlere sayısız öncü adım atarak, zor köprüler geçerek engeller atlayarak geldi. Türkiye’nin dondurmada en tanınan markalarından biri olan MADO’nun birbirinden leziz dondurmalarını işletme sahibi Soner Şafak’tan dinledik.

Haberin Devamı


* Sizi ve markanızı tanıyabilir miyiz?
- MADO için, ‘Dondurmanın Türkiye’deki adresi’ ifadesini kullanabiliriz. Başka hiçbir dondurmada kullanılmayan dövme ustalığının verdiği koyu kıvam, Kahramanmaraş’ın zengin coğrafyasında beslenen keçilerin sütü ve bölgedeki yabani orkidenin kökünden elde edilen salebin verdiği tatla eşsiz Maraş dondurmasını elde ediyoruz. Bugün modern tesislerde üretim yapan şirketimiz 1850’de başlayan serüveninde gelenekselden günümüze dünya standartlarında üretim kalitesine ulaşarak gerçek dondurma lezzetinin öncüsü oldu. MADO; tadından, kalitesinden, kıvamından ve kokusundan ödün vermeksizin dünya çapında bir marka olmayı sürdürüyor. Kahramanmaraş’a ait olan, zamanla yerelden evrensele uzanan Kahramanmaraş dondurması bugün yine aynı isimle tüm dünyaya MADO ile duyuruluyor.

Haberin Devamı

MADO: Bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönenlerin buluşma noktası


* Sizce lezzetli dondurmanın sırrı nedir?
- Lezzetli ve gerçek dondurma elde etmek için doğal süt ve salebi bir arada kullanmak gerekiyor. Bunun yanı sıra dondurmada yoğun kıvam yakalamak da oldukça önem taşıyor. Meyveli dondurma tarafında ise meyvelerin doğalını tercih etmek ve sütle en iyi şekilde harmanlamak şart. MADO olarak hem geleneksel, hem de meyveli dondurmada benzersiz lezzet sunuyoruz. Lezzetimizin uluslararası alanda da tescillendiğini belirtmekten mutluluk duyuyorum. Uluslararası Tat Enstitüsü’nce düzenlenen Superior Taste Awards’da bu yıl üç yıldızla ‘Fevkalade’ sıfatını almaya hak kazandık.
* En çok tercih edilen çeşitleriniz hangileri?
- Klasik kesme ve dövme dondurmalarımız her yaştan tüketicinin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Bunun yanı sıra yeni lezzetlerimizden vegan ve probiyotik dondurmalarımız da sıklıkla tercih ediliyor. Diğer yandan bisküvilisinden bitter çikolatasına, karamellisinden ananaslısına onlarca alternatifimiz de bulunuyor.
* Alışılmış tatların dışında sadece size özgü lezzetleriniz var mı?
- Bizim en büyük farkımız gerçek Maraş dondurması yapıyor olmamız. Bunun yanı sıra şerbetliden sütlü tatlılara, pastadan böreğe, salepten smoothieye, ev yapımı limonatadan buzlu kahveye kadar pek çok yöresel ve uluslararası lezzeti birlikte sunarak her yaşa ve her damak tadına hitap ediyoruz.

Haberin Devamı

MADO: Bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönenlerin buluşma noktası


* Sizce dondurmanın mevsimi olur mu?
- Dondurma tutkunları bu eşsiz tadı yılın dört mevsimi tüketebilir. Biz de her mevsim doğal ve lezzetli dondurmaların adresi olarak kışa özel hazırlanan tatlarımızla dondurma severlere hizmet veriyoruz. Lezzetinin yanı sıra içerikleriyle öne çıkan baharatlı, narlı ve elmalı-cevizli kış dondurmalarımızla kış mevsiminin tadını doyasıya yaşatıyoruz.
* Eklemek istedikleriniz var mı?
- Tatlı buluşmaların ev sahibi markamız bugün Türkiye’nin 51 ilinde toplam 303 şubesiyle tüketicilerine hizmet veriyor. Türk markası olarak Kanada, Hollanda, Azerbaycan, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Çin, Kazakistan, BAE, KKTC de dahil olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Mevcut yurtdışı şube sayımız 63. Bunun yanı sıra 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de doğan bu benzersiz lezzeti tüm dünyaya ulaştırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!