Madencilik sektörü yol haritasını belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Madencilik sektörü yol haritasını belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 12:19

Madencilik sektörü yol haritasını belirleyecek

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin ihracatta katma değerli sektörlerinden, 2023 yılı için 15 milyar dolar ihracat hedefi belirlemiş olan madencilik sektörü, 2023 hedeflerinin önündeki sorunların çözümü, 15 milyar dolar ihracat hedefinin yol haritasını belirlemek için büyük bir çalıştaya hazırlanıyor.

Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katılımıyla Antalya'da 24-26 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 'Madencilik Çalıştayı'ndan azami verim almayı hedefleyen madencilik sektörü, Bursa'da 'Madencilik Çalıştayı' hazırlık toplantısı yaptı. Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği ve sektörün diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sektörün öncelikli sorunları belirlendi ve çalıştay öncesinde bu konularda hazırlık yapmak üzere teknik komiteler kuruldu.

MADENCİLİK SEKTÖRÜ TEK SES HAREKET EDECEK

Madencilik Çalıştayı'nda maden sahalarında ruhsat güvenliği, sosyal ruhsat, maden mevzuatında yaşanan sıkıntıların ele alınacağını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "Hazırlık toplantımızın en önemli çıktılarından biri de, madencilik sektörü olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve önyargıları yıkmak için madencilik sektörünün tek ses olarak hareket etmesi konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

Türkiye'den maden ihracatının sadece hammadde olarak gerçekleşmediği bilgisini paylaşan EMİB Başkanı Kaya şöyle devam etti:

"Türkiye'deki madenlerden camdan inşaat demirine, seramikten ebatlı mermere kadar katma değerli birçok ürün üretiliyor, bu ürünler 200'ün üzerinde ülkeye ihraç edilerek ülkemize 4.5 milyar dolar döviz kazandırılıyor. Bu hususların kamuoyunda daha yüksek perdeden dillendirilmesi konusunda Madencilik Sektörü olarak mutabık kaldığımız verimli bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdik."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!