Lezzetin peşinde  bir fenomen: Ali Miraç Aşık

Güncelleme Tarihi:

Lezzetin peşinde  bir fenomen: Ali Miraç Aşık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2021 16:23

 Türkiye’nin lezzetlerinin peşine düşen Ali Miraç Aşık, 5 yıldır Anadolu’yu karış karış dolaşıyor, hem şehirleri hem de gizli kalmış yemeklerini tanıtıyor. Kendini “Lezzeti keşfetmeye çalışan damak tadına sahip kişi” diye tanımlayan Aşık, dikkat çekici paylaşımlarıyla Instagram ve YouTube’da geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. 

Haberin Devamı

 

 

Anadolu topraklarında çıktığı lezzet keşfi turu, Ali Miraç Aşık’ı bir internet fenomenine dönüştürdü. Türkiye’yi karış karış dolaşan Aşık, deneyimlediği yemekleri 5 yıl önce Instagram’da açtığı “Gurmemory” sayfasında paylaşmaya başladı. Aşık’ın yemeklerin yanı sıra şehirleri de tanıttığı o paylaşımlar kısa sürede geniş bir takipçi kitlesinin dikkatini çekti.

DENEYİMLERİME ORTAK OLUYORLAR

Ali Miraç Aşık, sıcak bir ilişki kurduğu takipçilerine hep en iyisini sunmaya çalıştığını söylüyor: “Hem damak tadımı geliştirmek hem de yeni lezzetler keşfetmek için memleketimi karış karış dolaşıyorum. Paylaşımlarımın bu kadar ilgi görmesi de mutluluk verici tabii ki. Onlar için her zaman en iyisini, daha lezzetlisini bulmaya çalışıyorum. Bazen mevsimine ve yöresine özel yetişen lezzetlerin peşinden gitmeye çalışıyorum. Mesela şu an Ege’de ot zamanı. İzmir ve çevresindeki köylerde daha önce adını duymadığım inanılmaz otlar ve bu otların hikayeleri var. Bunları dinlemek, tam mevsiminde lezzetleri deneyimlemek ve bunları paylaşmak kendi adıma çok değerli.  Deneyimlerime ortak ettiğim takipçilerimle dışarıda karşılaştığımızda aldığım olumlu yorumlar da bana büyük motivasyon sağlıyor.”  şeklinde ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!