Lazer ve göz içi mercek tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Lazer ve göz içi mercek tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 05:14

İZMİR’deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknolojiyle birlikte göz bozukluklarında lazer ve göz içi mercek tedavisinin başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Göz bozukluklarında doğru tedavi süreci için doğru tanı konulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kaşkaloğlu, “Son yıllarda göz bozukluklarının düzeltilmesi için çok sayıda başvuru oluyor. Uzağı-yakını görememe veya netlik kaybı olarak adlandırdığımız miyopi, hipermetropi ve astigmat bunların başında geliyor. Göz bozukluklarında en basit çözüm gözlük ve kontakt lens kullanmaktır. Eğer hasta bunları kullanmak istemiyorsa lazer veya mercek ameliyatları tercih edilmelidir. Lazer ameliyatları en yaygın uygulanan ve sonuçları da kısa sürede aldığımız bir tedavi türüdür. Eğer kişinin göz yapısı lazer ameliyatı için uygun değilse mercek ameliyatı söz konusu olmaktadır. 40-50 yaşlar arasında ise hastanın durumuna göre lazer veya mercek operasyonlarından biri tercih edilmelidir” dedi. Lazer ameliyatlarında yüksek numaralarda uygulama yapılamadığı bilgisini veren Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, bu gibi durumda ICL denilen göz içi mercekleri tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

 22’İNCİ YAŞINI KUTLUYOR
SEKTÖRDE 22’nci yaşlarını kutladıklarını paylaşan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce kişiye uyguladıkları tedavilerin başarısında tecrübenin verdiği bakış açısı ve sahip çıktıkları etik değerlerin büyük rolü olduğunu söyledi. Elde ettikleri başarıda hekim deneyiminin yanı sıra teknolojiyi etkin şekilde kullanmalarının da önemli paya sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kaşkaloğlu, sektörde aranan bir marka olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Kalitenin sürdürülebilir olması için sürekli olarak yatırımlara devam ettikleri bilgisini veren Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, şöyle devam etti: “2000’de hastaneyi eşim Opr. Dr. Selma Kaşkaloğlu ile birlikte açtığımız zaman bölgede ilk ve tek göz merkeziydik. O günkü hizmet kalitesi anlayışımızı geliştirerek hastalarımız için her zaman üstün standartlarda tedavi sunmayı hedefledik. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak sektörde 22 yılı geride bıraktık. Kaliteli olmak kadar onu korumak ve sürdürmek de çok önemli. Bu nedenle en iyi olma hedefiyle yola çıktık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!