Kurgusal stajyer avukatlar duruşma yarışması

Güncelleme Tarihi:

Kurgusal stajyer avukatlar duruşma yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 14:47

Kurgusal stajyer avukatlar duruşma yarışması

Haberin Devamı

TÜRKİYE Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen avukat stajyerleri arasında düzenlenen 2016 yılı Kurgusal Duruşma Yarışması'nın ilk aşaması olan Ege Bölgesi elemeleri, İzmir Barosu'nun ev sahiplendiğinde gerçekleştirildi. Ege Palas Oteli'nde düzenlenen yarışmaya yedi ilden stajyer avukatlar katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “İzmir Barosu olarak Staj Eğitim'e çok önem veriyoruz. Stajyer avukatların iyi eğitim alarak mesleğe tam olarak hazır hale gelmeleri için gerekli teorik ve pratik bilgileri vermeyi amaçlıyoruz. Bunun için de stajyer avukatlar arası kurgusal duruşmaları çok önemsiyoruz. Son iki yılda stajyer avukatlara ceza hukuku, aile hukuku, iş hukuku, asliye hukuk ve ticaret hukuku konularında yaklaşık 18 kurgusal duruşma yaptırdık. İzmir Barosu tarihinde ilk defa stajyer avukatlar arası kurgusal duruşma yarışması yaptı. Bu yarışmaya 46 stajyer avukatımız 10 takım halinde katıldı ve çok başarılı bir çalışma oldu. Bugün de bu yarışmaya katılan bölge barolarının stajyer avukatlarına başarılar diliyorum" dedi.

Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın ilk aşamasında, bölge barolarının kendi aralarında belirledikleri yedi ev sahibi baronun illerinde, 50 baroya kayıtlı stajyerin oluşturdukları takımlar, aynı olay metni üzerinden yarışacak. Çekecekleri kura sonucuna göre iddia veya savunma yapacak olan takımlara, yargıç masasına oturan jüri üyeleri puan verecek. Yarışmanın ilk günü gerçekleştirilecek karşılaşmalarda yarı finale kalmaya hak kazanan stajyer takımları, ikinci gün bölge birinciliği için mücadele edecek. Bölgelerde birinci olan takımlar, 24-25 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile Türkiye derecesine girme mücadelesi verecekler. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temelleri atılacak. Yarışmaya katılan gruplara savunmalarını tamamlamaları için kaç dakika kaldığını gösteren rakamları da izleyeceği bölümünde oturan baro temsilcileri kaldırıp göstermesi dikkat çekti.

Ege Bölgesi'nde İzmir Barosu'nun ev sahipliğinde, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya olmak üzere 7 baro yarışacak.

Bahri KARATAŞ,İZMİR (DHA)

foto

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!