Küçük mucitler projelerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Küçük mucitler projelerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 14:01

Küçük mucitler projelerini sergiledi

Haberin Devamı

İZMİR'de üretebilecekleri ortamlar hazırlanan öğrenciler, yepyeni icatlar, engelliler için hayat kolaylaştırıcı ürünler, hayvanlar için destekleyici ve insanların yaşamını kolaylaştıracak projeler hazırlıyor.

İzmir'de bilişim teknolojileri, danışmanlık ve organizasyon üzerine eğitim alan 46 öğrenci, yıl boyu öğrendiklerinden yola çıkarak hazırladıkları projeleri ve yaratıcı çalışmalarını İzmir Sanat'ta sundu. Öğrencilerin ilham verici çalışmaları, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Çocukların ve gençlerin her gün değişen ve gelişen teknolojiye karşı hazırlıklı olması gereken ve gelişen teknolojiyle iç içe mesleklere sahip olacakları bir geleceğin kendilerini beklediğini ifade eden InovaThink firmasından Burak Evrentuğ, bilgisayar mühendisleri ve bilgisayar öğretmenlerinden oluşan bir ekiple çalıştıklarını belirterek "Bizlere düşen ise onların her gün değişen zaman ve teknolojiye karşı hazırlıklı olmalarını kolaylaştırabilmek. Teknoloji ile nasıl üreteceğini, neler yapabileceğini, nasıl bir gelecek yaratacağını onlara hissettirmek, keşfetme süreçlerini desteklemek. Küçük çocuklardan küçük bilgisiyar ve küçük elektrik mühendisleri yetiştiriyoruz. Okul öncesinden lise sona kadar eğitim veriyoruz. Teknoloji artık hayatımızın heryerinde. Biz çocukların teknolojiyle tüketen tarafta değil üreten tarafta olmasını istiyoruz" dedi.

Alsancak ve Bostanlı'daki atölyelerinde sadece çocuklarla değil yetişkinlerle de teknoloji gelişim programları yaptıklarını dile getiren Evrentuğ, "Haftalık programlarımız var. Çocuklar okuldan arta kalan zamanlarında ortalama 24 hafta bize geliyorlar. En az 5 yıl bizle beraberler. Daha çok robotik tasarım, elektronik tasarım ve robotik kodlamayla ilgili projeler üretiyorlar. Onların teknolojiyle iç içe olurken üretmelerini hedefliyoruz. TÜBİTAK projelerine katılıyoruz. Yurt dışına gidip patent alıyoruz. İcat çıkarmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Farklı yaş gruplarından kişilere mobil programlama, devre tasarımı, 3 boyutlu yazıcı ile modelleme, maker eğitimleri verdiklerini ifade eden Evrentuğ, ilkokul düzeyindeki çocukların İzmir Sanat'ta müziğin su ile buluşması projesi, işe geç kalan uzaylı projesi, notaların suda dansı projesi ve gitar maker projesini hazırlayıp sunduğunu dile getirdi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!