KOSBİ'de kanser taraması

Güncelleme Tarihi:

KOSBİde kanser taraması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 11:09

KOSBİ'de kanser taraması

Haberin Devamı

KEMALPAŞA Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında hizmet vermeye başlayan kanser erken teşhis ve tarama TIR'ına ev sahipliği yaptı.
Özellikle kadınlarda belli bir yaştan sonra görülmeye başlanan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ile erkeklerde kolon kanseri taraması yapılan kampanya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın da katıldığı tanıtım toplantısıyla başladı. KOSBİ Bölge Müdürlüğü'nün bahçesinde konumlandırılan Pembe Prenses ismi verilen TIR'da, iki gün boyunca bölgedeki fabrikalarda çalışan kadınlara yönelik hem bilgilendirme hem de kanser taraması gerçekleştirildi.
ÜÇ YILDA 9 BİN KADINA ULAŞTI
İlçede 2014 yılından bu yana düzenli olarak tarama ve teşhis çalışması yaptıklarını bu kampanya ile çalışmaları taçlandırdıklarını belirten Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Erol Pektaş ise son üç yılda yaklaşık 9 bin kadına tarama hizmeti verdiklerini ve bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Muayene sırasında son teknolojinin sunduğu cihazlardan faydalandıklarını sözlerine ekleyen Pektaş, kadınlarda en sık görülen hastalıkları göz önünde bulundurularak çalışmalar yaptıklarını belirterek, 30 - 65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı, 40 - 69 yaş arasındakilere meme ve 50 - 70 yaş arasındaki erkeklere ise kolon kanseri taraması gerçekleştirildiğini ifade etti.
Bölge olarak Kemalpaşa'da başlatılan proje için her türlü desteği verdiklerini belirten KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk de, insan yaşamında hastalıklardan korunmada erken teşhisin çok önemli olduğunu ve bu yüzden kampanyaya gönülden destek verdiklerini söyledi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!