Konuk şeflerden Erzurum Mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Konuk şeflerden Erzurum Mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 09:52

Konuk şeflerden Erzurum Mutfağı

Haberin Devamı

İZMİR'deki Swissotel Büyük Efes'in ana restoranı Cafe Swiss'in 'Bölgesel Lezzetler Köşesi'nde bir hafta boyunca Erzurum rüzgarı esecek.
Türkiye'nin hemen her şehrinde olduğu gibi kendine has yöresel lezzetleri ile tanının Erzurum'a özel cağ kebabı başta, sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına, kente özgü birçok meşhur tat, İzmirli lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. Yaşamını Brezilya'da sürdüren 'Erzurum Sofrası' isimli restoranı ile bu ülkede Türkiye'yi başarı ile temsil eden konuk şef Şeref Ertek'in büyük bir titizlikle sardığı ve itinayla keserek servis yaptığı cağ kebabı, Süleyman Engin şefin şiş köfte, civil peyniri, çiriş, yumurta pilavı, patates borani, ekşili dolma, sulu hıngel, herle aşı, demir tatlısı, soğan çorbası, hasıta ve Erzurum kadayıf dolması beğeni topladı. Erzurum mutfağı 17 Mart'a kadar sürecek.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!