Konak'ta Moğollar coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Konakta Moğollar coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 10:43

Konak'ta Moğollar coşkusu

Haberin Devamı

İZMİR'de, Konak Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Moğolları konserine katılanlar Cumhuriyet coşkusunu dans edip, şarkılar söyleyerek yaşadı.

Konak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye'nin sevilen müzik gruplarından Moğollar sahne aldı. Cumhuriyet'in 95. yılı dolayısıyla Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Göztepe Denizatı Parkı'nda gerçekleşen konserde coşku şölene dönüştü. Müzik sanatında 50 yılı geride bırakan Moğollar'ın her biri efsaneleşmiş ezgi ve şarkılarına alanda toplanan binlerce kişi hep bir ağızdan eşlik etti.

Usta müzisyen Cahit Berkay öncülüğünde sahne alan grup Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hatun, Devlerin aşkı gibi unutulmaz filmlerim müzikleriyle başladıkları konserde Moğollar Ölüler Altın Takar mı, Toprak Ana, Ateş ve Duman şarkılarıyla devam etti. Bir dönem müzikte yol arkadaşlığı yaptıkları merhum Barış Manço ve Cem Karaca'nın da şarkılarıyla anıldığı gecede 'Bir şey Yapmalı' şarkısını seslendirirken biranda izleyenlere sürpriz yaparak İzmir Marşı'nı dile getirmeye başlayan grup büyük alkış aldı. Güzelyalı sahilini dolduran kalabalık söylenen şarkılar eşliğinde Cumhuriyet coşkusunu sonuna kadar yaşadı.

Gecede konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müzikte 50 yılı geride bırakan Moğollar grubuna teşekkür etti. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Konuşmasının sonunda Moğollar grubuna sanattaki 50. yılları anısına zeytin ağacı fidanı hediye eden Pekdaş, "Zeytin ağacı gibi ölümsüz olun" dedi.

Cahit Berkay da sahnede aldığı hediyeler içinde en ilginci ve en muhteşemi olduğunu belirterek teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!