Klasik otomobilcilerden İzmir'e kurtuluş günü ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Klasik otomobilcilerden İzmire kurtuluş günü ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 09:25

Klasik otomobilcilerden İzmir'e kurtuluş günü ziyareti

Haberin Devamı

İZMİR'de, 9 Eylül'deki Kurtuluş Günü etkinliklerinin önemli konukları arasında, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri de olacak. Keskinoğlu ve Özgörkey gruplarının klasik otomobil müzelerini de gezecek olan dernek üyeleri, araçlarıyla kurtuluş günü resepsiyonuna katılacak. Vatandaşların büyük ilgisini çeken klasik otomobilleriyle şehir turu atacak derneğin başkanı Serkan Atay, “Farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının, inançların binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı kavimler kapısı İzmir'i, biz de her fırsatta teneffüs etmek istiyoruz" dedi.

9 Eylül'deki İzmir'in Kurtuluş Günü etkinliklerine hazırlanılan kentte, pek çok organizasyon gerekleştirilecek. Ancak bunların içerisinde en dikkat çekenlerden birisi de İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin klasik otomobille katılımı olacak. Dernek üyesi klasik otomobil meraklıları, kurtuluş günü etkinliklerine katılmak üzere İzmir'e gelecek.

KLASİK OTOMOBİL MÜZELERİNİ DOLAŞACAK

Klasik otomobil meraklısı dernek üyeleri, İstanbul'dan başlayacakları yolculuklarında ilk olarak, Akhisar'daki Keskinoğlu Ailesi'nin misafiri olacak. Klasik otomobilciler, burada Keskinoğlu klasik otomobil müzesini gezip, hem araçları inceleyecekler hem de bunlara ait bilgi alma imkanını da elde edecekler. Klasik otomobilcilerini ikinci durağı ise bu kez Torbalı'daki Özgörkey ailesine ait klasik otomobil müzesi Key Museum olacak. Türkiye'nin ilk ve tek resmi klasik otomobil müzesini gezip incelemelerde bunacaklar. Özgörkey Gruba ait fabrikaların bahçesindeki binada bulunan klasik otomobil müzesi ziyaretinde ev sahipliğini de Murat Özgörkey ve Selim Özgörkey kardeşler yapacak. 9 Eylül'de gündüz saatlerinde bu müzeyi gezecek klasik otomobil meraklıları, akşamında ise Kültürpark'ta olacak.

ŞEHİR TURU ATACAKLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunu yaptığı 9 Eylülü kutlama programında, klasik otomobilciler, resepsiyona katılacak. Şu ana kadar katılacakları kesinlik kazanan birbirinden dikkat çekici 36 klasik araç, İzmir sokaklarında dolaşacak. Gezi sırasında araçların durduğu noktalarda vatandaşlar da, sürücülerinden yada dernek üyelerinden bilgi alma imkanı bulacak.

Daha önce üç kez İzmir'i ziyaret ettiklerini anlatan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Atay, "Farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının, inançların binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı kavimler kapısı İzmir'i, biz de her fırsatta teneffüs etmek istiyoruz. İzmirli büyük ozan Homeros'un 'gök kubbenin altındaki en güzel şehir' olarak betimlediği, Aristo'nun İskender'e 'görmezsen eksik kalırsın' diyerek önemini vurguladığı büyük yazar Victor Hugo'nun onu hiç görmeden adına şiir yazıp bir 'prenses'e benzettiği İzmir'i kurtuluş gününde de yalnız bırakmayacağız" dedi. Ulusal bayramları kutlama misyonuyla bu tür etkinliklerde bulunduklarını da ifade eden Serkan Atay, "Son olarak 30 Ağustos kutlamalarında, 200 klasik araçla, İstanbul'da milli ve beraberlik zafer konvoyu oluşturduk. İzmir'in aydınlık insanlarıyla da kurtuluş günlerinde bir arada olma coşkularını yaşamaktan mutluluğun yanı sıra gurur duyacağız" dedi.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!