Kitabın tanıtım harcamalarının belgesini sordu

Güncelleme Tarihi:

Kitabın tanıtım harcamalarının belgesini sordu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 10:02

Kitabın tanıtım harcamalarının belgesini sordu

Haberin Devamı

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka Belediyesi'ne dilekçe vererek, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yazdığı"Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk"  adlı kitabın, tanıtım giderlerinin belgelerini istedi.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz imzasıyla Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na gönderilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın çocukluk ve gençlik yıllarını, siyasi hayatını ve belediye başkanlığı dönemini bizzat kaleme aldığı 'Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk' isimli kitabı Doğan Kitap tarafından basılmış ve yayımlanmıştır. Kitabın yayımlanmasının ardından Sayın Başkan'a ait kitabın tanıtımının belediyeye ait reklam ve ilan panolarında yapıldığı, bu reklamların tüm Karşıyaka'yı kapsayacak şekilde yapıldığı görülmüştür. Bilindiği üzere ilgili reklam ve ilan panolarının kullanımı için izin, harç, işgaliye gibi ödemeler yapılmaktadır. Demokratik idarelerin birinci kuralı denetlenebilirlik ve şeffaflıktır. Kamuoyunu ve belediye bütçesini ilgilendiren bu konu hakkında 4982 Sayılı Bilgi Edinme Yasası kapsamında Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ın reklam kampanyası için aldığı yazılı izinlerin, kararların, ödediği harç, işgaliye, reklâm vb ücretlerin miktarının ve izinler ve ödemelere ilişkin belgelerin partimize yazılı olarak bildirilmesini rica ederim."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!