Kısırlık ve tüp bebek yöntemi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kısırlık ve tüp bebek yöntemi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 13:46

Kısırlık ve tüp bebek yöntemi anlatıldı

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile ‘Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisi-Robotik Cerrahi ve Kapalı Operasyonlar’ konulu panel düzenlendi.

Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği panelle kısırlık ve tüp bebek tedavisi hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ’ın konuşmacı olduğu panel Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’de ilk kez tek delikten laparoskopik cerrahi ile rahim alınması ameliyatı yapan Prof. Dr. Şendağ, panelde vatandaşları kısırlık ve tüp bebek tedavileri ile robotik cerrahi ve kapalı operasyonlar konusunda bilgilendirdi. Kısırlığın nedenleri ve risk faktörleri gibi konularıda anlatan Fatih Şendağ, doğurganlığın 35 yaş sonrasında azalmaya başladığını ifade etti. Çocuk sahibi olamayanlar için izlenmesi gereken yöntemleri ve tanı testlerinin neler olduğunu da anlatan Prof. Dr. Şendağ, aşılama ve tüp bebek yöntemleriyle ilgili de bilgi verdi.

Rahim kistleri ameliyatlerının da artık kamera ile kapalı şekilde yapılabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şendağ, konferans sonunda kendine yönelten soruları da yanıtladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!