Kış aylarında cilt bakımı önerileri

Güncelleme Tarihi:

Kış aylarında cilt bakımı önerileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 02:35

Dermatoloji Uzmanı Dr. Derya Bostan Ağırdıcı, kış aylarında ciltbakımının nasıl yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

KIŞ aylarında tedavisinin daha çok yapıldığı hastalığın lekeler olduğunu belirten İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Derya Bostan Ağırdıcı, bu ayların leke tedavisi için iyi bir dönem olduğunu söyledi. Hastaların bu dönemde tedaviden sonra hem cildini daha rahat ve iyi koruyabildiğini hem de güneşin etkilerinden uzak kalabildiğini kaydeden Ağırdıcı, kış aylarının leke tedavilerinin yanı sıra lazer tedavileri için de iyi bir dönem olduğunu vurguladı. Kış aylarında soğuk, kuru hava, çevre kirliliğinin cilt bakımının önemini artırdığını kaydeden Derya Bostan Ağırdıcı, “Cilt kuruluğu kış aylarında daha fazladır. Bu anlamda yüz ve vücut tipine uygun nemlendiriciler daha sık kullanılmalıdır. Su bazlı nemlendirici yerine yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmeli. Banyoda sıcak su yerine ılık su kullanılmalı ve banyo süresi kısa tutulmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

UYGULANAN İŞLEMLER

Kış aylarında cilt bakımı için uygulanabilecek işlemler hakkında bilgiler veren Ağırdıcı, şöyle devam etti: “Bu dönemde cildin nemini artırmaya yönelik gençlik, nem ve kollajen aşıları uyguluyoruz. Ayrıca kış döneminde güneşin etkisinden uzak durulduğu için lazer ve leke tedavileri daha rahat uygulanabiliyor. Bunlarla beraber botoks ve dolgu işlemlerini de kış döneminde rahatça uygulayabiliyoruz. Fakat kış ayı da olsa özellikle İzmir gibi güneşli bölgelerde güneşten korunmaya dikkat etmeliyiz. Mavi filtreli güneş kremlerinin kullanılması ihmal edilmemelidir. Soğuk havalarda daha çok karşılaşılan egzemaya karşı eldiven kullanımına özen gösterilmeli, dudak çatlamalarına karşı nemlendirici dudak kremleri kullanılmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!