Kiraz'da kurtuluş gününe sade tören

Güncelleme Tarihi:

Kirazda kurtuluş gününe sade tören
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 17:43

Kiraz'da kurtuluş gününe sade tören

Haberin Devamı

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü Şehit Birol Uysal Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, şehitleri için mevlut okutulup, lokmla döktürülerek kutlandı.

Anıta çemenk sunulmasının ardından konuşan AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz´dir, ileri!ö komutu ile harekete geçen kahraman ordularımız, Kiraz´a girerek bağımsızlık yolundaki büyük bir engeli daha aşmışlar ve vatanımızı işgalden arındırmışlardır. 1 Eylül tarihi sadece Kiraz´ın kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda Küçük Menderes havzasında kurtuluş esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gündür. Bu vesileyle, Kiraz´ı işgalden kurtararak vatanımızın kurtuluşu için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan İstiklal Savaşı kahramanlarımızın her birini rahmet ve şükranla anıyorum. Kiraz´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94´üncu yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Buradaki törenin ardından İsabey Camisi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin ruhlarına mevlit okutulup, lokma döktürüldü.

Kutmalalar kapsamında ise saat 20.30'da, Hüseyin Sarı Ortaokulu önünden başlayıp, Şehit Birol Uysal Parkı'nda son bulacak kortej yürüyüşü yapılacak.

Kutlamalardaki etkinliklerde ülkede yaşanan terör olaylarında şehit düşen asker,polis ve vatandaşlarımıza saygı nedeniyle konser ve eğlencelerin iptal edildiği bildirildi.

Faruk ÇARK / KİRAZ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!