Kiraz'da iş makineleri operatörleri yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Kirazda iş makineleri operatörleri yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 10:36

Kiraz'da iş makineleri operatörleri yetişiyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde inşaat ve hafriyat sektöründeki iş makinelerini kullanan kalifiye operatörlerin yetiştirilmesi için Halk Eğitim Merkezi tarafından simülatörda eğitim veriliyor.

Kiraz Halk Eğitim Merkezi'nde 'Kiraz halkı için istihdam eğitimlerinde simülatör kullanımı' isimli İZKA projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nukhet Hotar simülasyon cihazının ilk kullanımını gerçekleştirdi.

Proje sayesinde, Kiraz'da yenilikçi yöntem ve uygulamalarla, inşaat ve hafriyat sektöründe ihtiyaç duyulan iş makinelerini kullanan kalifiye iş makinesi operatörleri yetiştirilmesinin hedeflendiği bildirildi. Kiraz'da temelleri atılan yeni organize sanayisinin hem kuruluş aşamasında hem de kurulduktan sonra doğacak iş makinesi alanındaki kalifiye eleman ihtiyacına kısa sürede yanıt verebilmek amaçlanıyor. Proje kapsamında 1 yılda 105 iş makinesi operatörü yetiştirilecek.

Faruk ÇARK / KİRAZ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!