Kiraz'da belediyeden iftar ve toplu sünnet şöleni birarada

Güncelleme Tarihi:

Kirazda belediyeden iftar ve toplu sünnet şöleni birarada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:09

Kiraz'da belediyeden iftar ve toplu sünnet şöleni birarada

Haberin Devamı

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde, belediye tarafından iftar yemeği ve toplu sünnet şöleni düzenlendi.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Ayyıldız da etkinliğe katıldı.

Kiraz Belediyesi, ramazan ayı nedeniyle düzenlediği ifter yemeğine, Öksüz ve Yetimler Haftası nedeniyle toplu sünnet şölenini de ekledi. Mahalle muhtarları ile görüşülüp, ailesinin maddi durumu iyi olmayan ile öksüz ve yetim çocuklar belirlendi. Bu şekilde tespit edilen 20 çocuk için sünnet kıyafetleri alınıp, toplu sünnet şöleni düzenlendi. Kiraz Belediyesi Mahsül Pazarı'nda düzenlenen iftar yemeği ve toplu sünnet şölenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Ayyıldız, AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, Kiraz İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, Kuraz İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Nazmi Dinçer ve sünnet olacak çocuklarının yakınları katıldı. Katılımcılara etli nohut, prinç pilavı, keşkek, turşu ve irmik helvası ikram edilen iftar yemeğinin ardından sünnet olacak çocuklar için mevlit okutuldu. Mevlidin ardından konuşan AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "20 çocuğumuzun aileleri ile birlikte sünnet heyecanına ortak oluyoruz. Çünkü çocukların hayatında unutamayacakları bir andır bu.Erkekliğe ilk adımlarını atıyorlar. Bizde buna şahitlik ettiğimizden ve vesile olduğumuzdan dolayı ayrı bir heyecan ve gururunu yaşıyoruz.. Yapacağımız toplu sünnet merasiminde toplumda bu güzellikleri yaşatırken aynı zamanda çocuklarımızın bu önemli anlarını güzel ve tatlı anılarla hatırlamalarını istiyoruz. İftar yemeğimize katılan tüm vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Her sene olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadan düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğinde çocuklarımızı da düşünerek sünnet merasimi düzenleyerek ailelere destek olmak istedik" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Özçınar ve vali Ayyıldız'ın eşi Dilek Ayyıldız, sünnet olacak çocuklara birer gram altın hediye etti. Oluşturulan konvoyla ilçede tur attırılan 20 çocuğun sünnetlerinin Kiraz Devlet Hastanesi'nde, önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Faruk ÇARK / KİRAZ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!