Kim daha çapkın

Güncelleme Tarihi:

Kim daha çapkın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2021 18:27

SORUŞTURDUĞUMUZ konu evli kadınların mı, yoksa evli erkeklerin mi daha çapkın olduğudur. Yani kimlerin evlilik dışı ilişkileri daha fazladır.

Haberin Devamı

Normal olarak ben; ülkemiz kadınlarının çapkınlığının, hovardalığının daha fazla olduğuna inanırım. Ancak, yine de bu soruya hangi tarafın daha ağır bastığıyla ilgili kesinlik içeren bir yanıt vermek yanıltıcı olur. Eğer ki bu ülkenin erkekleri Marslı veya Venüslü kadınlarla çapkınlık yapmıyorsa, en azından ülkemizde çapkınlık yapan erkekler kadar çapkınlık yapan kadın vardır. Evlilik dışı ilişki hemen hemen her toplumda kanunlar ve dinsel kurallar tarafından yasaklanmıştır. Bir davranışı kimse yapmak istemiyorsa yasaklanmasına da zaten gerek yoktur. Sonuç olarak şöylesine bir iddia; “İnsanların çoğu evlilik dışı ilişkiye eğimlidir” denilirse yanlış olur mu? Varsayalım ki yunuslar için bir kanun çıkardınız. Tüm yunuslara bundan sonra yüzmenin yanlış olduğunu duyurdunuz ve kanunlar koydunuz. Ne olur? Bazı yunuslar bu kanunlara uyarak yürümeye çalışabilir. Ama yunusların çoğu gizli saklı da olsa yüzmeye devam eder.

Haberin Devamı

ASIL HEDEF KADINLAR

Babil-Sümer uygarlıklarından bu yana Hammurabi Kanunları ve tüm devletlerin kanunlarında zina bir suçtur. Pagan dinlerinde ve bütün tek tanrılı dinlerde zina yasaktır ve ağır bir günahtır. Sadece bu konuda İslamiyet diğer dinlerden biraz farklıdır. Kuran-ı Kerim’e göre erkekler 4 kadına kadar çok eşli olabilir. Evlilik dışı ilişki hep yasaklanmıştır. Ama aslında esas hedef kadınlara üzerinde titizlenilen gerçek amaç, evli kadınların evlilik dışı ilişkisine engel olmaktır. Erkeklerin bir sınıf olarak kadınlara egemen olmasıyla berber kadınlara yönelik kontrol ve yasakları içeren kanunlar yaygınlaşmıştır. Peki, erkekler dünyası, devletin kanunları veya dinsel kurallar kadınların evlilik dışı ilişkilerine engel olabilmiş midir? Bu soruya F. Engels, “Erkekler sınıf olarak egemenliği almışlardır ve kadınlar da onları taçlandırarak onurlandırmıştır” yanıtını vermiştir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!