Kesintisiz ve özgür seyahat

Güncelleme Tarihi:

Kesintisiz ve özgür seyahat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 02:51

ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, elektrikli araç piyasasının dünyada yükselen bir trende sahip olduğunu ve büyümesini hızla sürdürdüğünü aktardı, “Biz de sektörün gelişmesi ve daha fazla elektrikli aracın güvenle yollara çıkması için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 


ELEKTRİKLİ şarj işletmecisi lisansının sahibi ENYAKIT’ın Genel Müdürü Tayfun Şenses, kesintisiz ve özgürce seyahat için teknolojiler geliştirdiklerini dile getirdi. Tayfun Şenses, elektrikli araç piyasasının dünyada yükselen bir trende sahip olduğunu ve büyümesini hızla sürdürdüğüne dikkat çekti, "Türkiye bu alanda gerçekleştirdiği öncü yatırımlarıyla dünyada söz sahibi ülkeler arasında yerini almaya başladı. Biz de ENYAKIT olarak sektörün gelişmesi ve daha fazla elektrikli aracın güvenle yollara çıkması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Elektrikli araçlar konfor ve güvenliğin yanı sıra şu anda kullanıcılarına çok avantajlı fırsatlar da sağlıyor. THY ile yaptığımız işbirliğiyle şimdi bu avantajları çok farklı bir boyuta taşıyor” diye konuştu.  

Haberin Devamı

İLKLERE İMZA ATIYORUZ

Akaryakıt sektöründe 35 yıllık tecrübesi bulunan Akcan Holding bünyesinde 2020’de kurulan ENYAKIT’ın Türkiye’nin elektrikli şarj ağı işletmeci lisansını alan ilk firma unvanına sahip olduğunu dile getiren Tayfun Şenses, “Lisansı bulunan 176 firma arasında da tüm ağı yüksek hızlı DC olan ilk ve tek firmayız. Türkiye’de ilk defa en-ix teknolojisine sahip bir sistemle QR ve RFID kullanmadan ikmal gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ilk defa yeni nesil enerji ikmalcisi ve ödeme aracı olarak adlandırılan cep telefonu uygulamasını hayata geçirdik. Ayrıca, kullanıcı dostu uygulamasında elektrikli araç kullanıcılarına yaptıkları alım miktarına göre kademeli indirim sağlayan da ilk firmayız. ENYAKIT tüm şarj ağını minimum 180 KWh güce sahip cihazlarla genişletiyor. Türkiye'nin yüzde 80'inin elektrikli araçla 300 kilometre menzile kadar seyahat edebilen yüksek hızlı şarj ağını son bir yılda kuran ENYAKIT, bu menzili 200 kilometreye kadar hızlıca düşürmeyi hedefliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR

ENERJİYE KATKI

TÜRKİYE’deki sürdürülebilir enerji girişimlerine katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Tayfun Şenses, “Edirne'den Cizre'ye, Samsun'dan Antalya'ya elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz hizmet veriyoruz. Konusunda uzman ekiplerimiz lokasyon seçiminde çok özel çalışmalar yapıyorlar. Verimliliği artırmak ve şarj ağının erişilebilirliğini sağlamak amacıyla sürekli olarak en son teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Elektrikli araçlar giderek daha popüler hale geldikçe Türkiye'nin ulaşımın geleceğini şekillendirmede lider bir konumda yer almayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!