Kemeraltı’na yatırım zamanı

Güncelleme Tarihi:

Kemeraltı’na yatırım zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 13:29

Kemeraltı’nın bir cazibemerkezi olduğunu ifadeeden Sergenç İneler, “Darsokakları, tarihi yapıları,farklı sektörlerden çarşılarıve alışveriş olanaklarıylaturistlere benzersiz birdeneyim sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

TARİHİ Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM ) Genel Müdürü Sergenç İneler, 2 bin 500 yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken, başta İzmirliler olmak üzere yerli-yabancı ziyaretçilerin alışveriş mekanı olan tarihi Kemeraltı ve çevresinin yatırım yapmak için de birçok farklı potansiyeli barındırdığına dikkat çekti. Kemeraltı’nda mülk fiyatlarının bölgeye ve özelliklere bağlı olarak değişkenlik gösterebildiğine dikkat çeken İneler, şöyle devam etti:

DÜNYA MİRASI VURGUSU

“Kemeraltı’nda mülk satın alarak, değer artışı potansiyeline sahip olabilirsiniz. Özellikle Türkiye’deki ve dünyadaki diğer muadillerine göre cazip yatırım fırsatları sunan İzmir’de tarihi Kemeraltı’nda yatırım yapmak oldukça kazançlı. Ayrıca Kemeraltı ve çevresi, UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti konseptiyle oluşturulan ve çalışmaları devam eden ‘Dünya Mirası’ olma sürecinin temel ögelerinden biri. Şu an geçici listede yer alıyor.”

Haberin Devamı

MARKA DEĞERİNİ ARTIRIR

Daimi listede yer alması adına hazırlanan adaylık dosyasının da ilgili bakanlığa sunulduğunu aktaran İneler, “UNESCO Dünya Mirası alanları, dünya çapında büyük kültürel veya doğal öneme sahip yerlerdir ve genellikle turistlerin yoğun ilgisini çeker. UNESCO Dünya Mirası statüsü, bir bölgenin kültürel veya doğal değerini ve önemini resmi olarak tanır. Bu, o bölgeye olan talebi ve marka değerini artırabilir. Dolayısıyla, bu tür bir alanda yer alan bir işletmenin veya mülkün değeri, genellikle diğer bölgelere kıyasla daha yüksek olabilir. Özetle; İzmir Tarihi Kemeraltı’na yatırım yapmanın tam zamanı” dedi.

TARİHİ BÖLGENİN BİRÇOK ARTISI VAR

İZMİR tarihi kent merkezi olarak adlandırılan Kemeraltı, Kadifekale ve Basmane’de yatırım yapmak için turizm potansiyeli, kültürel ve tarihi değerler, ticaret merkezi ile altyapı ve ulaşım başlıklarında çeşitli nedenlerin olduğunu paylaşan İneler, şu bilgileri aktardı: “Tarihi Kemeraltı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezi. Dar sokakları, tarihi yapıları, farklı sektörlerden çarşıları ve alışveriş olanaklarıyla turistlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu nedenle, turizm sektörüne yönelik işletme veya konaklama tesisleri benzeri yatırımlar, potansiyel olarak karlı olabilir. İpek Yolu’nun ve kervanların Avrupa’dan önce son durağını temsil eden tarihi Kemeraltı, Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na farklı medeniyetlere ait birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede bulunan tarihi camiler, sinagoglar, hanlar, hamamlar, pasajlar ve çarşılar ziyaretçiler için çekim noktalarını oluşturuyor. Tarihi ve kültürel değerlere yatırım yapmak, turizm gelirlerini de artıracak fakat daha önemlisi bölgenin tarihinin korunmasını sağlayacak. Tarihi Kemeraltı, İzmir’in en eski ve en önemli ticaret merkezlerinden biri. Birçok farklı sektörden çeşitli ürünlerin satıldığı ve ticaretin tarihten bu yana hep canlı olduğu bir yer. İşyeri veya mağaza açarak, yerli ve yabancı müşterilere hitap edebilir ve ticari fırsatlar değerlendirilebilir. Bu ticaretin yanı sıra özellikle Basmane Oteller Bölgesi’ndeki oteller ile Kadifekale Bölgesi’ndeki 50 binin üzerindeki konutuyla inanılmaz konaklama imkanları sunuyor. Tarihi Kemeraltı, İzmir’in merkezi konumunda yer alıyor. Son yıllarda İzmir Büyükşehir Belediye’sinin en büyük yatırımlarından birisi Kemeraltı Çarşısı altyapı ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıdır. Şehrin kalbi niteliğinde, merkezde yer alan çarşı, ulaşım açısından kolay erişilebilir bir konumda. İzmir’in diğer bölgelerine otobüs, metro ve vapur gibi ulaşım seçenekleriyle bağlantısı var. Bu da işletmenizin ve yatırımınızın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!