Kazanan Bodrum olacak

Güncelleme Tarihi:

Kazanan Bodrum olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2021 14:07

BODER’de yönetime talip olan Mavi Değişim’in başkan adayı Ömer Faruk Dengiz ve ekip arkadaşları, ziyaret trafiklerini hızlandırdı, “Biz önce fikirler bulmak ve sonra da bunları ürüne dönüştürmekten yanayız” dedi.

Haberin Devamı

 

Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nde (BODER) seçim heyecanı yaşanıyor. Bodrum turizmine yön veren STK’lar arasında öne çıkan BODER’de ‘Mavi Değişim’ ekibi olarak yola çıkan başkan adayı Ömer Faruk Dengiz ve yol arkadaşları, seçim öncesi ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalarını ‘BODER değişiyor’ temasıyla yürüten Dengiz ve ekibi, seçilmeleri halinde yakın işbirliği içinde çalışacakları kurumların temsilcilerine projelerini anlatıyor, fikir ve önerilerini alıyor. Bodrum turizminin geleceğine yön verecek bir ekiple yola çıkan Very Chic Hotel CEO’su Ömer Faruk Dengiz, “Biz önce fikri bulmak ve sonra da ürüne dönüştürmekten yanayız” diyerek, yaptıkları ziyaretlere ilişkin izlenimlerini paylaştı:

Haberin Devamı

YENİ UFUKLAR AÇACAĞIZ
“İyi bir fikriniz yoksa iyi bir ürün elde edemezsiniz. Bizim iyi bir değil, birçok fikrimiz var. Bunları ürüne dönüştürmeden önce muhatapları ve paydaşlarıyla değerlendirip genel kurulda birbirinden seçkin BODER üyelerine öyle sunmak istedik. Turizm emek yoğun bir sektör. Katma değeri yüksek bir sektör. Ankara’daki bürokrasiden Mumcular’daki domates üreticisine kadar herkese ve onların görüşlerine ihtiyacımız var. Bunun için üyelerimiz kadar onlarla birlikte yeni ufuklar açacağımız paydaşlarımıza da ihtiyacımız var. Bu yüzden ilk ziyaretimizi de Kaymakamımız Bekir Yılmaz’a yaptık. Onu Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez izledi. Çok önemli projeleri paylaşıp, çok değerli geri dönüşler aldık. Biz BODER’de değişimin ve Bodrum’da büyümenin yanındayız.”

DEĞİŞİME AYAK UYDURMALI
Bekir Yılmaz (Kaymakam): Projelerle yola çıkmak Bodrum ve turizm sektörü için çok önemli. Değişen koşullara ayak uyduran ülkeler ve kentler bu süreçten yenilenerek çıkacak. BODER’e kendi binasını kazandırmak bu çalışmaları yürütmenizde size destek olacak. Bodrum turizmi için denizimiz ve onun temizliği konusunda da çok hassas olmamız gereken bir dönemdeyiz. Bunun için de herkesin üzerine düşeni yapmasını diliyorum.

Haberin Devamı

YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR
Ahmet Aras (Belediye Başkanı): Bodrum için yapılacak çok şey var. Biz de bu konuda çok önemli adımlar atıyoruz. Bilindiği üzere Bodrum’da turizm benim de ailemin içinde olduğu ev pansiyonculuğuyla başlayıp, dünyadaki en üst segment konukları dahi ağırlayacak düzeye geldi. Şimdi bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun için eğitimin önemi üzerinde çok ciddi çalışmak gerektiğine inanıyorum. Yeni süreçlere uyum konusunda zaman kaybetmemeliyiz.

FOTOĞRAFI NET ÇEKELİM
Mahmut Kocadon (Ticaret Odası Başkanı): Sektörün geleceğine yön vermek için ciddi ve kapsamlı bir turizm envanteri çıkarıyoruz. Bu sayede sektörün fotoğrafını daha net çekip, sorunların çözümüne daha hızlı varacağız. Bir başka önemli konu da üniversite-STK işbirliğiyle Bodrum’a Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi’nin Turizm Bölümü kazandırmak olmalı. Bunun için ilk adımı siz atarsanız biz de BODTO olarak gerekli desteği sağlamaya hazırız.

Haberin Devamı

İNSAN KAYNAĞINA KATKI
Erdoğan Başeymez (Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı): Ortakent’te bulunan eğitim merkezimizde biz üyelerimize ve çalışanlarına birçok eğitim programı uyguluyoruz. Burada vereceğimiz eğitimleri çeşitlendirerek turizm sektörünün insan kaynağına da katkı yapmaya hazırız. Bu konudaki programlarımızı BODER’den gelecek önerilerle çeşitlendirmeye de varız. Odamıza kayıtlı apart ve pansiyon işletmecilerimizi de BODER’e üye olmaları konusunda teşvik edebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!