Kaya'dan CHP'ye terör tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Kayadan CHPye terör tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:29

Kaya'dan CHP'ye terör tepkisi

Haberin Devamı

İZMİR'de yerel siyaset söz düellolarıyla sürerken AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP'li milletvekillerini ve belediye başkanları için “Terör bir bataklıktır. Kim bu bataklığı gölgelemeye çalışırsa içine düşer. İçine düştünüz, çıkamıyorsunuz, çırpınıyorsunuz. PKK'yı kınamaya yönelik tek bir laf edemiyorsunuz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın partisine ve kendisine yönelik iddialarına yaptığı yazılı açıklama ile şu sözlerle yanıt verdi:

“Sıradaki gelsin demiştik, hepsi sıralanmışlar. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Gezi sürecinde Cumhurbaşkanımıza ve devletimize hakaret eden vandallara, nasıl para dağıttığınızı unutmadık. İzmir'de ve İzmir siyasetinde nezaketten bahsedecek en son insan sizsiniz. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, başını HDP'nin çektiği sözde İzmir Barış Bloku'nun toplantısına katılıp, sonra nasıl çark ettiğinizi unutmadık. CHP Genel Başkan Zeynep Altıok, Aylin Nazlıaka'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün duvardan indirilen portresi iddiasını çözün, ondan sonra konuşalım."

“İÇİNE DÜŞTÜNÜZ, ÇIKAMIYORSUNUZ ÇIRPINIYORSUNUZ"

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da şu sözlerle yanıt verdi:

“KCK'nın gönüllü avukatlığını neden üstlendiğine dair garip ve anlaşılmaz bir savunmada bulunmuş. Hukuk Fakülteliyim. Teröristlerin avukatlığını üstlenip, teröre kılıf uyduracak bir duruşu okulumuzdaki akademisyenler bize öğretmedi. Siz herhalde vatana ihanet bildirisine imza atan (sözde) akademisyenlerden ders aldınız ki, KCK'yı savunabiliyorsunuz. PKK'nın şehir yapılanması KCK savunmasını yaparken de, belediye başkanlığınızda da terör yardakçılarına nasıl sahip çıktığınızı gördük. Belediyede zatınızın görevlendirdiği bir çalışanınız, terör örgütüyle ilişkisi nedeniyle iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Öldürülen bir PKK'lı ile ilgili provokasyon gösterisine katılan bu zat, hangi anlayışla çalıştırılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, HDP'ye barajı aştırmak için çok çalıştınız. HDP'lilerin parlamentoda bulunmasını çok istediniz. Bu sebeple, HDP'lilerin yaptığı her eylem ve gösterdiği her duruşa ortaksınız! Bu vebalden kurtulamazsınız, boşuna feveran etmeyin. Terör bir bataklıktır. Kim bu bataklığı gölgelemeye çalışırsa içine düşer. İçine düştünüz, çıkamıyorsunuz, çırpınıyorsunuz. PKK'yı kınamaya yönelik tek bir laf edemiyorsunuz. Yine devleti ve güvenlik güçlerimizi eleştiriyorsunuz, bunu bugün bir kez daha gördük. HDP-PKK için o kadar sempatik hale geldiniz ki, elebaşları size her gün çağrı yapıyor. Vicdanınıza sesleniyorum, rahatsız değil misiniz? Benim öfkeli olduğumu söylüyorsunuz. Terörü kınamayıp, devlete ve güvenlik güçlerimize saldıranlara, evet daha da öfkeli olacağım. Cumhuriyetimizi kuran irade gibi sizi de, yerli ve milli bir duruşa, terörü cesaretlendiren davranışlardan ise vazgeçmeye davet ediyorum. Bizi bu konuda dinlemiyorsanız, bari eski genel başkanınız Deniz Baykal'ın çırpınışlarını dikkate alın. Sıradaki gelsin demiştik, sanırım herkes geldi."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!