Kasımda aşk başkadır

Güncelleme Tarihi:

Kasımda aşk başkadır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 16:55

Family Danışmanlık’tan Aile Danışmanı Nesrin Mine Karaca, kadın ve erkeğin ilişkilerini yönetirken beklentilerin farklı olabileceğine dikkati çekti. “Kasımda aşk başkadır” diyen Karaca, “Aslında sadece kasımda değil, yılın her ayı arzulanmak ve sevgi içinde yaşamak herkesin hakkı. Ve her ilişki çabayı hak eder” dedi.

Haberin Devamı

 

BEKLENTİLER FARKLILAŞABİLİR

“Kadın ve erkeğin fizyolojik, duygusal ve ruhsal yapıları nasıl farklıysa, ilişkiden beklentileri de farklılaşabilir” diyen Nesrin Mine Karaca, “Erkek bir ilişkide erotizm ve onaylanmayı beklerken, kadın daha çok duygu yoğunluğu, ilgi ve romantizm ister. Kadın sadece sevilmekle yetinmez, şiddetle arzulanmaya da ihtiyaç duyarken, erkek ilişki içinde cinsel ihtiyaçlarının barometresini tutarak onay, önemsenmek, el üstünde tutulmak ve yaptıkları ile övülmek istiyor. Ancak bu standartlar zamanla aşınıp tutku kaybediliyor. İhmal edilen kadın erkeğinden ilgi göremediği için kırgın ve kızgın bir kadına dönüşebiliyor” diye konuştu.

ŞEHVET SEVGİDEN DAHA GÜÇLÜ

Bir adamın, bir kadın için şehvet sancısı çekerken eşini aldatabileceğini, kutsal evliliğini ve ahlaki sorumluluğunu unutabileceğini ve ailesine karşı tüm sağduyusunu kaybedebileceğini söyleyen Karaca, şöyle devam etti: “Günümüzde bunun tersi durumlarla da karşı karşıya kalabiliriz. En çok çocukları etkileyen bu durumlara maruz kalmamak için yol haritalarından ve aile danışmanlarından faydalanılabilir. İlişkide onaylanmak, yeterli hissetmek, güçlü hissetmek isteyen bir erkek, bunları bulamadığında kırılmış egosunu hafifletmek için bir merhem arar. O merhemi yine acı çeken bir kadın verir. Sevgi, saygı, güven, sadakat ve cinsellik ayakları sağlam değilse, iki tarafın da acı çekmesi kaçınılmazdır. O halde ilişkiyi güzelleştiren şehvet duygusunu artırmak için erotizm ve romantizm duygularına yoğunlaşmak, arzulamak ve arzulanmak için yollar bulmak gerekiyor. Onay ve övgü davranışları, beğenilme hissi, sevgi ve saygı beraber verilmeli, bireysel sınırlara saygı gösterilmeli, problemlerle baş edebilmek için aile danışmanlarından yardım alınmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!