Karşıyaka'ya 1.2 milyon sözü

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakaya 1.2 milyon sözü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 16:00

Karşıyaka'ya 1.2 milyon sözü

Haberin Devamı

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)- PTT 1'inci Ligi'nden düştükten sonra yaptığı tartışmalı olağanüstü genel kurulda başkan adayı bulamadığından yönetimi kongre divanına kalan Karşıyaka'da eski başkanlardan Hasan Denizkurdu, 5 gün içinde acil ödemeler için 1.2 milyon TL toplayarak mevcut kadronun dağılmasını önleyeceklerini söyledi.
Hasan Denizkurdu, kongre divanına yardım etmek ve yeni gelecek yönetimin önünü açmak için Sakıpağa ailesi, Temizocak ailesi, İbrahim Koç ve Özer Kırca'dan karşılıksız destek isteyerek söz aldı. Yüksek borç yüküyle uzun vadeli ayakta kalınamayacağını savunan Hasan Denizkurdu, "Gerekirse amatöre kadar düşeceğiz, küllerimizden doğacağız" diye konuştu.
Yeni kongre tarihini 23 veya 24 Mayıs olarak belirleyecek olan Karşıyaka'da, tekrar aday çıkmaması durumunda mahkemeye başvurarak yönetime kayyum atanmasını talep edecek. Adaylık temasları yaptıktan sonra liste çıkarmayan Mutlu Altuğ, kongreye yönelik çalışmasının olmadığını söyledi.
31 Mayıs'ta elinde gençler hariç sözleşmeli futbolcusu kalmayacak, transferi de kapalı olan kulüpte kongre divanına başkanlık eden Halil Zeki Osma ise, "Kongreye kadar 1 haftada teknik heyetten rapor alarak futbolcularla konuşup anlaşma yolu arayacağız. Camia büyüklerinden en geç perşembeye kadar yardım alacağız. Yeni kongrede aday bulunacağını düşünüyorum" dedi.
DİNİZ BEKLEMEDE
Karşıyaka'da başkanlık görevinden ayrılan Fatih Diniz, Divan Kurulu'nun talebiyle kulüp hesaplarına yapılacak geriye dönük denetlemenin en yakın takipçisi olacağını söyledi. Fatih Diniz, şunları söyledi:
"Önceki başkanlığım döneminde basketbolda 3 büyük kupayı da kazandık. 29 Aralık'taki kongrede son sıradaki futbol takımını kurtarma umuduyla yeniden göreve talip olduk. Kimseden 5 kuruş almadık. Yönetimimiz kendisi kaynak yaratıp 1.2 milyon TL transfer yasağını açtı, transfer yaptı, ne yazık ki başarılı olamadı. Ama 4.5 aylık geliri-gideri belli bir yönetimi, hiç destek vermemelerine rağmen ibra etmemeye kalktılar."
Tepkisini sürduren Fatih Diniz, sözlerine şöyle devam etti:
"Hiçbir dönemde katkı sağlamayanlar çıkıp kulübün yaşaması için cebinden para veren onlarca yöneticiyi zan altında bıraktı. Kendi dönemimle ilgili hiçbir şüphem yok. Denetlemenin sonucunu merakla bekliyorum. Eleştiriye, tepkiye her zaman açığım. Ancak biz dünkü kongrede camia olarak yeniden ayağa kalkmak için neler yapmamız gerektiğini tartışmalıyken geçmiş tartışmalar içinde aday bile bulamadık. Kulübe gelip hizmet eden, ayakta kalması için maddi katkı sağlayan başarılı veya başarısız her yönetimi böyle eleştirirsek artık yönetici bulamayız, kritik süreçte düğüm olup uçuruma sürükleniriz."
CAN VE MUSTAFA YOK
Mevcut kadrosundaki tüm tecrübeli futbolcuları kaybetme tehlikesi yaşayan Karşıyaka'da Can Erdem ve Mustafa Aşan'ın sözleşmelerinin de opsiyonlu olduğu ortaya çıktı. Kulüple Mayıs 2017'ye kadar sözleşme yapan ikili, mukavelelerine, "PTT 1'inci Lig'den düşülürse tek taraflı fesih hakkı kazanır" maddesi koydurdu. Karanlık tabloda 41 milyon TL borç yüküyle yönetimsiz kalan Karşıyaka, 2'nhci Lig'de yalnız gençlerle mücadele etmemek için 31 Mayıs'a kadar mevcut futbolcularla yeniden anlaşmak zorunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!