Karayollarına yeşil kuşak

Güncelleme Tarihi:

Karayollarına yeşil kuşak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 10:06

Karayollarına yeşil kuşak

Haberin Devamı

İZMİR Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki İzmir ve Manisa illerinde karayolları kenarlarını ağaçlandırıyor. Manisa'da 800, İzmir'de 350 kilometrelik yol kenarı ağaçlandırması yapıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, orman alanları dışında sosyal amaçlı olarak okul, cami, hastane bahçelerini de ağaçlandırırken bunlara ek olarak karayolları kenarlarına fidan dikip yeşil kuşak oluşturuyor. Bu çalışmalardan biri de şu anda Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, Kırkağaç - Gelenbe arasında 20 kilometrelik bölümde devam ediyor. 25 kişilik ekip; zakkum, servi, akasya, iğde gibi türlerden oluşan toplam 15 bin adet fidanı toprakla buluşturmaya devam ediyor.

Ağaç dikimiyle ilgili bilgi veren İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu öncülüğünde başlatılan karayolları kenarları ağaçlandırma çalışmaları ile gayemiz, vatandaşlarımızın yolculuklarını konforlu ve doğa ile iç içe, rahatça nefes alarak yapmalarını sağlamak. Maliyeti ve tekniği yüksek olan ayrıca yoğun emek isteyen bir çalışma olan yol kenarları ağaçlandırma çalışmasıyla; 2009 yılından bugüne kadar Manisa ilinde toplam 800 kilometrelik yol kenarı ağaçlandırması yaptık, 280 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yine görev alanımız olan İzmir İlinde ise 350 kilometrelik yol kenarı ağaçlandırması yapıp 190 bin fidan diktik. Bu çalışmalarımız 2018 yılında da aralıksız devam edecek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!