Karaburun Çeşmeli yazarı ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Karaburun Çeşmeli yazarı ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 14:07

Karaburun Çeşmeli yazarı ağırladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Karaburun ilçesinde, Kent Konseyi, çocukluğu Karaburun'da geçen Çeşmeli fotoğraf sanatçısı ve yazar Cavit Kürnek için özel bir toplantı düzenledi.

Karaburun Gençlik Merkezi'nde düzenlenen özel toplantıda, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Cavit Kürnek'in fotoğrafları ve desenleri sergilenirken, yazar, okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.

Karaburun Kent Konseyi'nin, 1936-1946 yılları arasında Karaburun'da yaşayan Çeşmeli yazar Cavit Kürnek için düzenlediği toplantıya, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Belediye Meclis Üyesi Nurcan Albayrak ve 30'a yakın Çeşmeli de katıldı. Çeşme Belediye Meclis Üyesi Nurcan Albayrak, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın gönderdiği çiçeği Çeşmeli yazara takdim etti. CHP'li Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Meclis Üyesi Hamdi Yavuz'un da katıldığı söyleşide, Karaburun Kent Konseyi Eğitim, Sanat, Kültür ve Çalışma Grubu adına açılış konuşmasını yapan Bijen Bilgin, Cavit Kürnek'in özgeçmişini anlattı. Cavit Kürnek'in 13 Nisan 1933 yılında İzmir'de doğduğunu belirten Bilgin, "Gümrük Muhafaza memuru olan babasının görevi gereği, 1936 ile 1946 yılları arasında Karaburun'da bulundu. Daha sonra İzmir, Çeşme ve Ankara'da eğitimini tamamladı. 1986 yılına kadar İzmir'de basın dalında çalıştı. Emekli olduktan sonra Çeşme'ye yerleşti ve fotoğrafçılık alanında uzmanlaştı. Çeşme, İzmir, Ankara, İstanbul, Sakız Adası ve değişik ilçelerde sergiler düzenledi. Edebiyat, karikatür ve desen çalışmaları yaptı. İnce Çimene Su, İzmir'in İnce Gülü, Sardunya'nın Adı Maria ve Dalgaları Saymak adlı öykü ve roman kitabı yayınlandı. Şimdilerde de yeni bir kitabın hazırlığı içinde" dedi. Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar Cavit Kürnek, açılış konuşmasının ardından, çocukluğunun geçtiği Karaburun'a gelişini ve Karaburun'daki anılarını anlattı. Kürnek, söyleşisinin ardından da kendisi hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Söyleşi sonunda Cavit Kürnek, adına  bir gün düzenlenmesine duyduğu mutluluğu dile getirerek, kitap ve fotoğraflarını Karaburun Kent Konseyi'nin düzenleyici olarak destek verdiği Karaburun Yurttaş Davaları süreci için bağışladı.

Güneş ATAGÖZ  / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!