Kamudaki boş engelli kadrolarına dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Kamudaki boş engelli kadrolarına dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 11:29

Kamudaki boş engelli kadrolarına dikkat çekti

Haberin Devamı

TÜRK Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, kamuda 13 bin engelli kadrosunun boş olduğunu, bu kadrolara istihdam sağlanması gerektiğini söyledi.

Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yapan Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Sosyal yaşamda ve çalışma hayatında engellilere gerekli kolaylıkların sağlanması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşturulmaları, sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birisidir. Bugün kamuda görev yapan binlerce engelli arkadaşımız özellikle çalışma ortamlarının fiziki şartlarının uygunsuzluğuna rağmen özverili bir şekilde hizmet üretmektedir. Hizmet üretirken karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturarak onların rahat etmesini sağlamak, bazı mali ve özlük hakları konusunda bekledikleri iyileştirmeleri karşılamakta sosyal devletin yerine getirmesi gereken önemli bir hizmettir" dedi.

Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçların da kurumlarda tam anlamıyla karşılanmadığını belirten Zengin, "Kamuda görev yapan engellilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Yoksa Engelliler haftasında 1 gün idari izin vererek onları mutlu etmiş olmazsınız. Kalan 364 günleri için neler yapabilirizin derdinde olursanız onları gerçek anlamda mutlu etmiş olursunuz. Türk Sağlık Sendikamız tarafından Devlet Personel Başkanlığı istatistiklerine dayanılarak 10-16 Mayıs Engeliler Haftası ile ilgili bir araştırma yayınlandı. Araştırmada kamuda görev yapan engelli memurlarla ilgili değerlendirmelere yer verildi. Türk Sağlık-Sen'in araştırmasına göre Nisan 2017 itibariyle kamuda yüzde 3'lük zorunlu istihdam kuralına göre olması gereken engelli memur kontenjanı sayısı 62 bin 912. Kamuda görev yapan engelli memur sayısı ise 48 bin 947. Hala 13 bin 967 engelli kadrosu boş duruyor" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!