Kalbinin ana damarı patlamasına rağmen yaşama tutundu

Güncelleme Tarihi:

Kalbinin ana damarı patlamasına rağmen yaşama tutundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 11:34

Kalbinin ana damarı patlamasına rağmen yaşama tutundu

Haberin Devamı

İZMİR'de yaşayan 92 yaşındaki İsmail Güney'in, kalbinden çıkan ve vücuduna kan taşıyan damarı önce balonlaştı ve ardından patladı. 112 Acil ekipleri tarafından Egepol Hastanesi'ne getirilen İsmail Güney, Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafından yapılan ameliyatla yaşama tutundu.
İsmail Güney, sinsice genişleyen aort damarından habersiz bir şekilde yaşamını sürdürürken, ani başlayan şiddetli karın ağrısının ardından Egepol Hastanesi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerde aort damarının patladığı tespit edilen Güney, acilen ameliyata alındı. 6 saat süren riskli bir operasyon sonunda, hastaya yapay damar nakli yapıldı ve hayata döndürüldü.
Operasyonu gerçekleştiren Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, damarda oluşan balonlaşmanın damar duvarını incelterek damarda yırtılma oluşturduğunu belirtti. Doç. Dr. Cüneyt Narin, "Normalde 2.5 santim olması gereken aort damarı bu hastada 9.5 santime çıktı ve patladı. Karın içinde kanama meydana geldi. Hasta bilincini kaybetti. Hemen gerçekleştirdiğimiz ve 6 saat süren bir operasyon sonunda hastaya yapay damar nakli yapıldı ve hayata döndürüldü. Bu tür ameliyatlarda yaşam şansı yüzde 50'dir. Riskli bir operasyon olmasına rağmen hastamızın şu anki sağlık durumu gayet iyi" diye konuştu.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, 65 yaş üstü, sigara içen, yüksek tansiyon rahatsızlığı çeken ve kolesterolü olan hastaların karın damarı balonlaşması (anevrizması) riski altında olduğunu söyleyerek, "Türk Damar Cerrahisi Derneği'nin bu yıl üzerinde önemle durduğu 'İçimizdeki Balon - Farkındalık Yılı' kampanyasının da işaret ettiği gibi; risk gurubunda olan kişiler mutlaka bir uzman hekim kontrolünden geçmesi gerekiyor" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!