Kalbi üç kez duran Hsleh Akut’ta sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Kalbi üç kez duran Hsleh Akut’ta sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 00:45

Tayvan’dan Kuşadası’na tatile gelen Ja-Jung Hsleh, kaldığı otelderahatsızlandı ve kalbi üç defa durdu. Son olarak Özel Gaziemir Akut KalpDamar Hastanesi’ne ambulansla sevki yapılan Hsleh, yoğun bir tedaviprogramının ardından sağlığına kavuşarak ülkesine döndü.

Haberin Devamı

Tayvan’ın başkenti Taipei’den Türkiye’ye turist olarak gelen 54 yaşındaki Ja-Jung Hsleh, Kuşadası’nda tatil yaparken kaldığı otelde göğüs ağrısı sonrası kalbi durdu. Otelde görevli sağlık ekibi tarafından kalp masajı dahil her türlü müdahale yapılarak Kuşadası’nda bir üst merkeze nakli gerçekleştirildi. Bu merkezde de tekrar kalbi duran Ja-Jung Hsleh, yaşam destek ünitesine bağlı olarak gece saat 02.00’de ambulansla yarım saat içerisinde Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’ne sevk edildi. Burada acil servisten giriş yapar yapmaz koroner anjiyografik işleme alındı. Anjiyografi esnasında tekrar kalbi duran hastaya aynı anda hem kalp masajı hem koroner anjiyografi işlemi yapıldı. Hastanın yaşama tutunması için seferber olan Özel Akut Kalp Damar Hastanesi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi ekibi, 20 dakika içerisinde tıkalı iki kalp damarını üç adet stent ile açtı.

Haberin Devamı

MUCİZE GİBİ YAŞAMA DÖNÜŞ

Ja-Jung Hsleh için asıl mucize bundan sonraki süreçte başladı. Hastanın koroner damarları açıldı ve yoğun bakıma alındı. İki gün yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşayan hasta uyandı ve yaşam destek ünitesinden ayrıldı. İki gün sonra bilinci tam olarak yerine gelen hasta, bir haftalık yoğun bakım tedavisinin ardından servise alındı. Ja-Jung Hsleh, servise alındıktan sonra süren bir haftalık tedavinin ardından taburcu edilerek tarifeli uçakla tek başına ülkesine döndü.

BAŞARI ÜÇ GRUBA AİTTİR

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, hastanın sağlığına kavuşarak ülkesine dönmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Burada başarıyı üç grupta toplayabiliriz. Birinci sırada hastaya ilk müdahaleyi yapan ve yaşama döndüren sağlık ekibi, ikinci sırada hastaya yine müdahale yaparak Kuşadası’ndan İzmir’e kadar hızlı bir sevk sağlayan sağlık ekibi ve üçüncü sırada hastanemizde gece gündüz hastaya müdahale eden kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve yoğun bakım ekibi yer almaktadır. Akut Hastanesi olarak hastamızın ilk rahatsızlandığı andan taburcu olana kadar müdahaleleri gerçekleştiren tüm meslektaşlarıma ve sağlık personellerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SAĞLIK EKİBİNDEN ZİYARET

Kuşadası’nda otelde rahatsızlandığında hastaya müdahele eden ve Akut Hastanesi’ne sevkini gerçekleştiren Medlife Poliklinik sağlık ekibi, Ja-Jung Hsleh’i hastanede ziyaret etti. Sağlık ekibi geçmiş olsun dileklerini iletirken Ja-Jung Hsleh, “İlk rahatsızlandığım andan bugüne kadar iyileşmemde emeği geçen tüm doktorlara teşekkür ederim. Türkiye’yi, sizleri ve yardımseverliğinizi hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!