Kadınlardan "Tecavüzcüleri korumayın" eylemi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan Tecavüzcüleri korumayın eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 15:17

Kadınlardan "Tecavüzcüleri korumayın" eylemi

Haberin Devamı

İZMİR'in Güzelbahçe ilçesinde faaliyet gösteren Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği'nin düzenlediği Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı'na (KİEP) katılan bir grup kadın, TBMM'ye sunulan, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesine ilişkin yasanın çıkartılmak istenmesine tepki gösterdi, protesto etti.
Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Güzelbahçe Temsilcisi Avukat Ferda Zeynep Demirbaş, "Tecavüzü aklayacak hiçbir yasayı kabul etmiyoruz. Çocukların tecavüzcülerle, istismarcılarla evlendirilmesine ilişkin AKP'nin TCK 103. madde düzenleme önerisi ve geçmişe dönük af önerisi derhal geri çekilmelidir. AKP'li 6 milletvekili tarafından gece yarısı verilen önerge, kadın örgütlerinin ve muhalefetin tüm itirazlarına rağmen TBMM'de tartışılan madde cinsel ilişkiye rıza yaşını 12'ye indirmek istiyor. Çocuğun rızası vardır denilerek bu cezadan, evlendirilerek kurtarılmak isteniyor. Tüm dünya çocukların cinsel istismarıyla mücadele ederken, çocuk yaşta zorla evlendirilmeler yasaklanırken, hatta asgari evlilik yaşı yükseltilirken, Türkiye'deki bu geriye gidiş son derece vahimdir. Bu önergeye evet diyenler, bu yanlışlarından derhal geri dönmelidir. Aksi takdirde onarılamaz sonuçlar doğuracak bir adım atmış olacaklar. Çocuk ve kadın haklarını meclis yoluyla gasp etmenin yolunu açacaklardır. Bu vahim yanlıştan dönülmesi için tüm kadınları, siyasi partileri, basın kuruluşları ve duyarlı tüm kamu oyunu destek olmaya çağırıyoruz" dedi.
Ellerinde yazılı döviz ve pankart taşıyan kadınlar, "Cinsel istismarı aklayan yasayı geri çekin", "Tecavüzcüleri korumayın" diye slogan attı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!