Kadınlar Günü'nde cinayeti davasında savcı mütalaa hazırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Gününde cinayeti davasında savcı mütalaa hazırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 16:19

Kadınlar Günü'nde cinayeti davasında savcı mütalaa hazırlayacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, birlikte yaşadığı 47 yaşındaki Nermin Akçay'ı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde öldürmekle suçlanan 62 yaşındaki Aili İleri'nin ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada, savcıya mütalaa hazırlaması için süre verildi.
Olay, geçen 8 Mart'ta Buca 921 Sokak'taki evde meydana geldi. Emekli Ali İleri, bir yıldır birlikte yaşadığı belirtilen Nermin Akçay ile para yüzünden tartıştı. İddiaya göre Nermin Akçay, çekmeceden aldığı bıçakla Ali İleri'ye saldırdı. Başını elleriyle kapatan İleri, bıçakla hafif yaralandı. İleri, elinden aldığı bıçakla Akçay'ı 34 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Polis Merkezi'ne giderek teslim olan İleri, gözaltına alındı. Tutuklanan Ali İleri hakkında, 'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 4'üncü duruşmaya tutuklu sanık Ali İleri, avukatı Ayşe Ayaz,e ölen Nermin Akçay'ın kız kardeşleri Şermin Ekizler ve Şerife Çakmak ile avukatları Burcu Bünül katıldı. Mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına da avukat Pınar Melli'nin davaya müdahil olarak kabulüne karar verdi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Muhittin Telli, "Sanık benim müşterimdir. Ben demir işi ile uğraşıyorum, kendisini tanıyorum. Bu olaydan 3-4 ay önce sanık beni telefonla aradı. Nermin Akçay'ı kestederek, 'Yengeden aydıldım. Birkaç eşyam var. Gidip alalım mı' dedi. Ben de kendisine yardımcı oldum. Gidip eşyalarını birlikte aldık. Sanık bana Nermin Akçay'ı terk ettiğini söylemişti. Bunun dışında bir bilgim yoktur. Ben sanığı korkak bir insan olarak tanıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, mütalaa hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet savcısına verilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı karar için 13 Aralık'a erteledi.
DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
Duruşma sonrası, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen Nermin Akçay'ın yakınları ile birlikte İzmir Adliyesi dışında basın açıklaması yaptı. Abla Şerife Çakmak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya, davaya müdahil oldukları için teşekkür ederek, "Sanık kendisini kızkardeşime bekar olarak tanıttı. Kardeşimi 39 yerinden hunlarca bıçaklamıştır. Sanığın avukatı da aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyor. Benim kız kardeşimin iki çocuğu öksüz kaldı. Ciğerlerimiz yandı. Böyle caniler en ağır cezaya çarptırılsın" dedi.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!