Kadın şeflerin Alaçatı lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Kadın şeflerin Alaçatı lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 10:27

Kadın şeflerin Alaçatı lezzeti

Haberin Devamı

GİRİT ve mübadil mutfağı dünya lezzetleriyle, Alaçatı'da İzmir Ekonomili şeflerin elinde harmanlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü mezunu kadın şefler Merve Öztürk ve Fulya Sivritaş, Alaçatı'yı Ege gurme turizminin başkenti yapma hedefiyle ilerliyor. Kadın şefler Öztürk ve Sivritaş, Ege mutfağı içerisinde yer alan mübadil yemeklerine uluslararası tatları katarak, aldıkları eğitim doğrultusunda konuklarına sunuyor.

İEÜ Mezunları Merve Öztürk ve Fulya Sivritaş, şef Ahmet Güzelyağdöken danışmanlığında mübadil yemeklerini konuklarına servis ederken, iki kadın şefin yönetiminde olduğu mutfak karşısında konukların hem şaşırdığını hem de mutlu olduğunu vurguluyor. Öztürk ve Sivritaş, mutfaklarında Alaçatı pazarından aldıkları taze sebze ve meyveleri kullandıklarını belirtiyor. Şeflerden Merve Öztürk, Alaçatı Langaza Restoran'da, eğitimleriyle birlikte uluslararası standartları yerel tatlara yansıttıklarını söyledi. Mutfağın emek yoğun olduğunu, hazırladıkları lezzetlerin beğenilmesiyle yorgunluklarının kalmadığını aktaran Öztürk, "Girit, Ege ve mübadil yemeklerini konuklarımıza sunuyoruz. Okullu şefler olarak Fransa'da yaptığımız stajın da etkisiyle uluslararası tatları da mutfağımıza aktarıyoruz. Böylece dünya mutfağı ile Girit, Ege ve mübadil yemeklerini harmanlıyoruz. Bu da tercih edilmemeze yol açıyor" dedi.

"ALAÇATI, EGE GURME TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK"

Şeflerden Fulya Sivritaş , "Gambilya", "Girit kabağı", "Lavantalı Creme Brulee", "Levrek güveç", "Tahinli sübye" gibi birbirinden farklı yemeklerinin ön plana çıktığını, Alaçatı'yı Ege gurme turizminin başkenti yapmak istediklerini kaydetti. Sivritaş, "Dünyadaki en zengin mutfaklardan birisine sahibiz. Kendi içimizde çok çeşitliyiz. Mutfağımızı sunum tekniklerini geliştirerek anlatmalıyız. Mutfağımız hem göze hem de lezzete hitap etmeli. Bu bize artı değer kazandıracaktır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!