Kadın Partisi'nden özel vagon uygulamasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadın Partisinden özel vagon uygulamasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 12:44

Kadın Partisi'nden özel vagon uygulamasına tepki

Haberin Devamı

KADIN Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı, Bursa'da kentiçi ulaşımında kullanılan hafif raylı sistemde kadınlara ayrı vagon uygulaması başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ironik bir mektup göndererek tepki gösterdi.

KADIN Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı, ironik bir dille yazdığı mektubunda şunları söyledi:

“Sayın Belediye Başkanı, aynı ince duruşu vagon pencerelerini eskiye dönme sevdanıza uygun olarak cumba görüntüsünde tasarlamanızı kapı ve pencerelere el örgüsü perde takmanızı bekliyoruz. Ayrıca oturulacak yerlere kadınlara uygun olsun, diye pofuduk minderler, belimiz, boynumuz için dantelli renkli yastıklar da konulsun. Metal tutamakları dantel ve saten ile sarmalısınız. Osmanlının şatafatını zamanında yaşayamamış, büyük anne ve babalarımızın bu eksikliklerini bir nebze de olsa bizler yaşayabilelim sayenizde. Vagonun uygun bir kısmına kahve tezgahı yerleştirilmelidir. Bilirsiniz 'bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.' Vagonun tüm kapılarına paspas koymayı sakın unutmayın. Paspasın yeterli olmayacağını düşünenler için en iyisi siz tek kullanımlık terliklerden bırakın. İçeri girerken ayakkabılarımızı da çıkaralım. Böylesi daha hijyen olur. Ayrıca toplumun yarısı kadınlardan oluştuğuna ve çocukların da annelerinden ayrılmayacaklarına göre, toplu taşımalarda her üç vagondan bir tanesinin yetişkin erkeklere, diğer ikisini de yukarıda tarif edildiği biçimde kadın ve çocuklara tahsis edilmesini istiyoruz. Böylece kadın erkek eşitliği sağlanmış olur."

"ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRELİM"

Emel Denizaslanı, ironik vagon uygulaması önerisinden sonra, mektubunda gerçek tepkisini ileterek, uygulamanın gericiliğe ilk adım olduğunu ifade etti ve şunları dile getirdi:

“Erkeklerin eğitilmesi gerekir. Sadece vagon ayırmak sorunu çözmez. Zihniyeti değiştirelim. Kadına bakış açısını değiştirelim. Bu zihniyetin gerçekten kadınların hiçbir sorununu bu anlayışla çözemeyeceğini biliyoruz. Kadınları toplumsal hayatın dışına iterek kadınların sorunlarını çözemezsiniz. Kadınları ötekileştiren akıl dışı uygulamaya son verilmesini bekliyoruz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!