Kadın doktorlar sahnede erkeği oynadı

Güncelleme Tarihi:

Kadın doktorlar sahnede erkeği oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 09:00

Kadın doktorlar sahnede erkeği oynadı

Haberin Devamı

İZMİR'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait Eşrefpaşa Hastanesi'nin doktorları ve sağlıkçıları amatör tiyatro grubu kurdu. Yedi aylık çalışmanın ardından "Sevgili Doktor" adlı eser sahnelendi. Kadın doğum doktoru Fulya Alpaslan Safeti çapkın bir erkeği, dermatolog Serap Karadoğan polisi, fizyoterapist saniye Sönmez Aydınoğlu banka müdürünü canlandırdıkları rolleriyle göz doldurdu.

Eşrefpaşa Hastanesi'nde beş doktor, üç hemşire, dört teknik servis çalışanı ve diğer bölümlerden beş kişi amatör tiyatro grubu kurdu. Grup, yönetmen ve oyuncu Mahir Özel tarafından yedi ay çalıştırıldı. ABD'li oyun yazarı Neil Simon'un Anton Çehov'un kısa oyunlarından ve öykülerinden yola çıkarak yazdığı iki perdelik tiyatro oyunu olan "Sevgili Doktor", Güzelyalı Kültür Merkezi'nde sahnelendi. 300 kişinin izlediği oyunda kadınların erkekleri başarıyla canlandırmaları dikkat çekti. Kadın doğum doktoru Fulya Alpaslan Safeti çapkın bir erkek, dermatolog Serap Karadoğan polis, fizyoterapist Saniye Sönmez Aydınoğlu banka müdürü rolleriyle göz doldurdu. Kardiyolog Gaffar Karadoğan sahne mobilyalarını kendi elleriyle yaparken kostümler konusunda devlet tiyatrosundan destek alındı.

Yönetmen Özel, sağlıkçıların performansından memnun olduğunu belirterek, "Yedi ay boyunca mesai sonrası prova yaptık. İşi çok ciddiye aldılar. Disiplinli çalıştılar. Erkek rolü yapan kadın doktorlar başta çok tedirgindi ama çok başarılı oldular. Özellikle kadın doğum doktoru Fulya, 'ben çapkın bir erkeği nasıl oynarım' diye dertlendi ama çok iyi iş çıkardı. 23 Haziran Perşembe günü bu kez İzmir Sanat'ta aynı oyunu oynayacağız. Önümüzdeki yıl yeni bir oyunla yine sahne alacağız" dedi.

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!