İzmir'de sağlık raporu eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde sağlık raporu eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:20

İzmir'de sağlık raporu eğitimi

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde sağlık raporlarının düzenlenmesinde özellikle mevzuat farkındalığının oluşturulması, yetkili sağlık kuruluşlarının raporları nasıl düzenleyeceği ile ilgili bilgilerin çalışanlara aktarılması için 'Sağlık Yeteneği Eğitim Programı' gerçekleştirildi.

Hastanenin Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'ndaki toplantıda, darbe girişimi sonrası askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından askeri personele ve askerlik yükümlülüklerini yerine getirecek adaylarlara artık Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerince düzenlenecek olan sağlık raporlarının verilmesindeki hassasiyetler değerlendirildi. Eğitim programı kapsamında, 'Poliklinik ve Laboratuvar İşlemleri', 'Sağlık Kurulu Rapor Formatı', 'Özellik Gösteren Rapor İşlemleri', 'Hastalıklar Listesi ve Genel Değerlendirme' konuları işlendi. Toplantıya Ege Bölgesi'ndeki Sağlık Kurulu Raporu vermekle yetkili sağlık tesislerinden konuyla ilgili başhekim yardımcıları, cerrahi ve dahili branş hekimleri ve memurlar katıldı.

Sağlık Yönetimi Eğitim Programı’na katılan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı’ndan Gülcan Şenoğlu düzenlenecek eğitimler ile raporlarda oluşan tereddütlerin giderilmesini hedeflediklerini ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan görevli eğitmenler ile dört ilde toplantı yapacaklarını belirtti. İlk eğitimi İzmir’de düzenlediklerini söyleyen Şenoğlu, bu toplantıya ev sahipliği yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne teşekkür ettiklerini ifade etti. Milli Savunma Bakanlığı’nda görevli eğitmenler Sağ. Yb. Yavuz Durmaz, Tbp. Yzb. Zehra Dilşad Çoban ve Sağ. Bçvş. Yener Sonkur tarafından verilen eğitim programının İzmir’den sonra Ankara, İstanbul ve Erzurum illerinde devam edeceğini belirtti.

Sağlık Yeteneği Eğitim Programı’nda konuşan Milli Savunma Bakanlığı’nda görevli Sağ. Yb. Yavuz Durmaz, askerlik yükümlülüklerini yerine getirecek adayların doğru belirlenmesi için çalıştıklarını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev alacak adaylar sağlık yeteneği programı ile belirleniyor. Devletin bekası ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha etkili olabilmesi için askerlerimizin sağlığını çok önemsiyoruz" dedi.

 İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!