İzmir'de poliklinik ve TRSM açılışı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde poliklinik ve TRSM açılışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 17:25

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Balçova Semt Polikliniği ile Kemalpaşa Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Açılış törenlerine, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu ve İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan katıldı. Açılışlarda konuşan Kerem Ali Sürekli, 2016 yılı içinde İzmir'de bulunan 29 hastanede 18 milyon 107 bin kişinin muayene olduğunu, 323 bin kişinin yatarak tedavi gördüğünü ve 394 bin ameliyat yapıldığını, 3 milyon 790 bin kişinin acil servislere başvurduğunu ve 25 binin üzerinde doğumun gerçekleştiğini açıkladı. Sürekli mart ayına kadar Torbalı'da 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin açılışının yapılacağını Ödemiş'te 250 yataklı hastanenin bu yıl hizmete gireceğini, yine bu yıl içinde 250 yataklı Bornova Devlet Hastanesi'nin, 50 yataklı Foça Devlet Hastanesi'nin açılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da sağlıkta yapılan yatırımlarda İzmir'in payının sürekli arttığını ifade ederek, "2002 yılında toplam kamu sağlık harcamaları yaklaşık 12.5 milyar liraydı. 2016'da ise 95 milyar liralık bir bütçe mevcut. 2017'de yüzde 17 artışla tam 111 milyar lirayı ülkemizin sağlığına ayırdık. Bu çok önemli rakam" dedi.


İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise her şeyin başının sağlık olduğuna işaret ederek, "Bu toplumda sağlığı ve sıhhati için canını ve kanını veren şehitlerimizi minnetle anıyorum. Sağlıkta neredeyse tüm dünya ülkelerini geçtik. Sağlık hizmeti adına tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum" diye konu

 

BAKMADAN GEÇME!