İzmir'de kartları yeniden karıyoruz

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kartları yeniden karıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 03:53

Yıllarca İzmir’deki önemli hastanelerin kuruculuğunu ve genel müdürlüğünü üstlenen Dr. Ulvi Ünlü, İzmir’in çok daha fazla özel sağlık sektörünün yatırımına ihtiyacı olduğuna dikkat çekti, “Özellikle büyük hastane alanında açık büyük” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki 13’üncü hastanesini İzmir’de açan Medicana, yeni yatırımlara hazırlanıyor. 110 milyon dolarlık yatırımla İzmir sağlık sektörüne hızlı giriş yapan kuru m, yeni hastane için kentin güney aksını gündemine aldı. 2021’de Çeşme’de hasta kabulüne başlamayı hedefleyen Medicana, orta vadede ise İzmir’deki hastane sayısını üçe çıkarmayı planlıyor. “İzmir’de kartları yeniden karıyoruz” diyen Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal ile sektörün geleceğinden sağlık turizmine, yatırımlardan kentte hayata geçirdikleri ilklere kadar birçok konuyu konuştuk. İzmir’deki hastanenin Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt’un yaklaşık 20 yıllık hayali olduğunu dile getiren Dr. Ünal, İstanbul merkezli bir kurum olarak yıllar önce ilk kent dışı yatırım için İzmir’in belirlendiğini söyledi. Ünal, şöyle devam etti:

Haberin Devamı


EN ÖNEMLİSİ İNSAN KAYNAĞI
“Tabii, İzmir’de yer bakılıyor, analizler yapılıyor. Ama istenen yer bulunamıyor. Ama yıllar sonra uygun lokasyon olarak Yeni Kent Merkezi olarak adlandırılan Konak-Halkapınar’da bulunan alanda karar kılındı. Hızlı bir karar sonucunda 5 bin metrekarelik alanda 21 katlı, 34 bin metrekare kapalı alanı olan bir yapı yaptık. Binayı yapmak ya da içine ekipman koymak, bir vizyon ve ekonomiyle ilgili. Ama en önemlisi ise insan kaynağı. Biz insan kaynağına da ciddi yatırım yaptık. Hekim, yardımcı sağlık personeli, hasta bakım hizmetleri, otelcilik, teknik hizmetler ve idari kadrolar noktasında hedeflerimiz doğrultusunda özenli bir yol izledik. Mütevazi olmayacağım, çok iddialı bir kadro kurduk.”

İzmirde kartları yeniden karıyoruz

Dr. Ulvi Ünlü, “Medicana, özellikle işin spor ayağında birden fazla şehirde birçok takıma sponsor oldu, halen de olmaya devam ediyor. İzmir’de de bu tavrımızı sürdüreceğiz. Sponsorluk konusu çok hassas dengelerle yürütülen konu. Şimdi İzmir’deki spor kulüplerine de sponsor olmaya başladık” diyerek, spora önem verdiklerini dile getirdi.

 

Haberin Devamı


ROBOTTA PİLOT HASTANE
“İzmir’e çok şey kazandıracağımız kesin” diyen Dr. Ulvi Ünal, “Sağlık sektörünün üst yöneticilerinden birinin söylediği bir söz var. Diyor ki, ‘Medicana sağlıkta İzmir’de kartları yeniden karıyor’. Evet biz İzmir’de kartları yeniden karıyoruz. İzmir’de merkeze bağlı çalışan ilk zincir hastanesi olarak yapılmayanları yapmak gibi bir hedefimiz var. Büyük vakalar, zor ameliyatlar, kimsenin uğraşmak istemediği operasyon ve hastalara bakmak gibi bir yol çizdik. Hastanemiz multidisipliner çalışan bir hastane. Birçok branşın bir arada çalıştığı özellikli merkezlerin bulunduğu bir hastane. Tüm branşların standart aksamı, görüntüleme cihazları, son teknoloji laboratuvarlar, hastanemizde zaten mevcut. Üst seviyede işler yapılıyor. Örneğin hastanemiz bünyesinde, Da Vinci cerrahi robot bulunuyor. Birçok branş bu konuda istekli. Kadın doğum, üroloji, genel cerrahi, KBB, baş boyun cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi birimler cerrahi robotla ameliyatlarını gerçekleştirebilecek. Zincir içinde ilk robotik cerrahiye başladığımız yer Medicana International İzmir Hastanesi oldu. Buradan sonra diğer hastanelerimizde de bunu yapacağız” diyerek, İzmir’in bu anlamda pilot hastane olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı


İKİNCİ YATIRIM ÇEŞME’YE
Sağlık alanında özel yatırımların İzmir’in kuzeyinde kümelendiğini dile getiren Dr. Ulvi Ünal, “İzmir kent merkezinin reytinginin düşmeye başladığı bir dönemde de biz yatırım yaptık. Şimdi Bornova, Bayraklı, Konak hattında sağlık yatırımlarında yeni bir cazibe merkezi oluşmaya başlıyor. Ulaşım anlamında da avantajlar bu yatırımları cesaretlendiriyor. Aslına bakarsanız bence İzmir’in çok daha fazla özel sağlık sektörünün yatırımına ihtiyacı var. Açık bitmedi. Büyük yatırımlara ihtiyaç var. Bu anlamda gelecekte İzmir’in güney aksı da oldukça hareketli olacak. Biz de bu doğrultuda rotamızı bu yöne çevirdik. Orada bazı fırsatlar var. İzmir’in güneyinde yeni bir yatırım planlıyoruz. Çeşme, bu anlamda ilk durağımız olacak. Çeşme, turizm projesiyle bizim hedefimizle
örtüşüyor. Burada hem sağlık turizmi hem de turistin sağlığı için hareket edeceğiz. 2021 yazına yetiştirmek istiyoruz. Bir tıp merkezi gibi olacak. Yine güney aksında üçüncü bir hastane gündemimizde. Bu Balçova olabilir. Buraya orta ölçekli bir hastane düşünüyoruz. Uygun lokasyon olduğunda projemizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmirde kartları yeniden karıyoruz

İzmir’de sağlık sektörünün kendini özel devlet hastanesi yapısından sıyırması gerektiğini dile getiren Dr. Ünal, “Çünkü, devlet özel hastaneleri geliyor. İzmir’de bir şehir hastanesi kuruluyor. Burası özellikle özel devlet hastanesi gibi çalışan kurumları etkileyecek” diyor.

SAĞLIKTA DA GÖÇ BAŞLADI
“ZİNCİR de olsak İzmir hastanesiyiz” diyen Dr. Ulvi Ünlü, şu değerlendirmeyi yaptı: “İstihdam noktasında önceliği İzmirlilere verdik. Ama buna rağmen yine de dışarıdan gelmek isteyen çok insan var. Bunu biz kurum anlamında da gözlemledik. Diğer kentlerdeki hastanelerimizde görev alan arkadaşlarımız İzmir’de çalışmak istiyor. Sadece hekim alanında değil tüm alanlarda bu böyle. Büyük bir talep var. Açılmadan önce yaklaşık 1.5 yıl boyunca irtibat ofisimize yaklaşık 25 bin iş başvurusu oldu. Burada İzmir dışından kente gelmek isteyen çok insan olduğunu gördük. Daha önce farklı alanlarda başlayan göç dalgası, şimdi sağlıkta da başlamış oldu.”

Haberin Devamı

İzmirde kartları yeniden karıyoruz

Tam kapasiteye gelindiğinde çalışan sayısının bin kişiye ulaşacağını söyleyen Dr. Ulvi Ünal, şu an 400 kişilik bir ekiple yol aldıklarını, bunun 80’ninin hekim olduğunu paylaştı.

TURİSTİN SAĞLIĞI DA ÖNEMLİ

SAĞLIK turizminin sektörün son dönemlerdeki parlayan yıldızı olduğunu dile getiren Dr. Ulvi Ünal, sadece sağlık turizmi değil, turistin sağlığıyla direkt ilgilendiklerini dile getirdi. Ünal, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yıllardır bu sektörde çalışan biri olarak benim de bir hayalim var. Ege’de ciddi bir yat turizmi var. Burada turistin sağlığı anlamında da el atmalıyız. Bölgemizi sezonda yaklaşık 6 milyon turist ziyaret ediyor. Bu sayıdaki turistin hizmeti alacağı, onların acil ihtiyacını karşılayacak bir merkezin olması şart. Mesela denizin ortasında oluşan acil bir durumda, helikopterin gidip hastayı alıp hastanemize getirmesi gibi bir organizasyonu gerçekleştirmek üzere alt yapı ve proje üretiyoruz. Bu turistin sağlığı ile ilgili konu. Sağlık turizmiyle ilgili olarak da Medicana Uluslararası Hasta Merkezi’yle, yurtdışından gelen hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunma konusunda da iddialıyız. Turizm bölgelerine yakın olmamız nedeniyle de kum, deniz, güneş tatilini ön plana çıkararak değil, içerdeki hekimlerin becerisi ve teknolojik imkanlarımızın gücüyle hareket ediyoruz. Biz inanıyoruz ki, pek çok branşta yurtdışından çok sayıda hasta bizi tercih edecek.”

İzmirde kartları yeniden karıyoruz

İZMİR NİŞ İŞLERE ODAKLANMALI

İZMİR’in sağlık turizminde İstanbul’un gerisinde olduğunu savunan Dr. Ulvi Ünal, “Niş işler yapılıyor. Estetik, obezite, göz amaçlı gelişler var. Ben kesinlikle ‘buraya uçak inmiyor, destinasyon değil’ söylemine inanmıyorum ve sığınmıyorum. İnsanlar 4 uçak değiştirip Rochester Mayo Klinik’e gidiyor. İzmir’de de bu anlamda çekim merkezi yaratacak işleri hayata geçirmeliyiz. Rekabetin yoğun olduğu alanlar yerine sağlıkta niş işlere odaklanmalı. Sağlık turizminde teşvikler de var. Yapılmayanı yaparsak bir çekim merkezi oluruz” diyerek, İzmir’in buna odaklanmasının şart olduğunu paylaştı.

İzmirde kartları yeniden karıyoruz

İŞİN PATRONU HALA HEKİM

TEKNOLOJİNİN birçok sektörde insana olan bağımlılığı azalttığına dikkat çeken Dr. Ulvi Ünal, “Sağlıkta ise böyle bir durum söz konusu değil. Sağlıktaki teknolojik atılımlar hem hekimin hem de hastanın konforunu artırıyor. İstediği kadar robot olsun, orada hala patron hekimdir. İnsan elinin ulaşamadığı yere robotlarla ulaşılıyor” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!