İzmir'de dondurucu soğuk

Güncelleme Tarihi:

İzmirde dondurucu soğuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 11:04

- Son 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de süs havuzları, şelaleleri ve kent içinden geçen dereler buz tuttu - Kentte buz tutmuş havuz ve şelale görüntüsüne alışkın olmayan İzmirliler, bu manzaralar karşısında hatıra fotoğrafı çektirdi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Hava sıcaklığın mevsim normallerinin 10 derece altında seyrettiği ve son 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de, kent merkezindeki süs havuzları, şelaleleri ve dereler buz tuttu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece İzmir kent merkezinde en düşük sıcaklık sıfırın altında 4 derece ölçüldü. Kentteki süs havuzları ve şelaleler buz tutarken, bu duruma alışkın olmayan İzmirliler, donan şelale ve havuzlarının önünde fotoğraf hatıra çektirdi.

İzmir'de doğup, büyüdüğünü ifade eden Behçet Becerikli, AA muhabirine, soğuk havanın etkisiyle kentte alışık olmadıkları görüntülerle karşılaştıklarını belirterek "Eskiden soğuk günler gördük ama böylesini ilk kez görüyorum" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır İzmir'de yaşadığını belirten Volkan Demir de "İzmir'in son yıllarda gördüğü en büyük soğuğu yaşıyoruz, bu şelale de dondu. Daha önce burayı hiç böyle görmemiştim" diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir'de öğretmenlik yaptığını söyleyen Tuba Nayman ise "Kar görmüyorduk, kar manzarası çok güzel, beni şaşırttı. Hatta az önce hatıra olsun diye manzara ile 'selfie' çektim" ifadesini kullandı.

Meteoroloji verilerine göre ocak ayı sıcaklık ortalaması gündüz 12, gece 6 derece olan kent merkezinde, dün gece sıcaklık sıfırın altında 5 derece ölçüldü. İzmir kent merkezinde en düşük sıcaklık 18 Ocak 1964'te, sıfırın altından 6,4 derece olarak ölçülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!