İzmir'de derbi ateşi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde derbi ateşi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 13:08

İzmir'de derbi ateşi

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)

TFF 1. Lig'de sezonun ilk maçlarından beraberlikle ayrılan Göztepe ve Altınordu yarın İzmir derbisinde kozlarını paylaşacak. Atatürk Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Çağatay Çağan yönetecek. Ev sahibi Göz-Göz'de Gaziantep BŞB karşılaşmasında dizinden sakatlanan stoper Emre Can forma giyemeyecek. Göztepe'nin son transferi orta saha Doğa Kaya görev verilmesi halinde ilk defa sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirecek. Konuk Şeytan'da da sakatlıkları süren Erdoğan ve Uğur'un yanı sıra hazır olmayan Fatih müsabakada görev yapamayacak. Yayın ihalesinin yeni gerçekleştirildiği için derbi televizyondan yayınlanmayacak.

Tribünlerin yarı yarıya paylaşılacağı maçta Göztepe taraftarı kapalı tribünde, Altınordu'ya gönül verenler ise açık tribünde takımlarını destekleyecek. Derbinin biletleri 25 TL'den satılıyor. İlk derbi maçına çıkacak Göztepe'nin Teknik Direktörü Okan Buruk, Altınordu'nun ciddiye alınması gereken bir rakip olduğunu söyledi. Bu sezon ilk kez taraftarlarının huzuruna çıkacaklarını belirten genç teknik adam, "Uzun zamandır kazanamıyoruz. Altınordu'yu yenerek yeni bir sayfa açacağız. Süper Lig hedefimiz doğrultusunda zor bir karşılaşmayı kayıpsız geçmek istiyoruz. Milli maç arasına moralli gireceğiz" diye konuştu.

Altınordu'nun çalıştırıcısı Hüseyin Eroğlu ise Göztepe'nin flaş transferlerle kadrosunu güçlendirdiğine dikkat çekerek, "Rakimiz kaliteli futbolculardan kurulu kadrosuyla sezona başladı. Biz de genç bir ekibiz. Geçen hafta evimizde Giresunspor'la 2-2 berabere kaldık. Göztepe'yi yenerek ilk 3 puanımızı hanemize yazdırmak istiyoruz. Oldukça zor ama keyifli bir mücadele bizi bekliyor" yorumunu yaptı. Eroğlu, Göz-Göz karşısında takımıyla çıktığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Geçen sezon 1. Lig'de karşılaşan iki takımın maçlarında Altınordu sezonun ilk yarısında sarı-kırmızılıları 1-0'lık skorla yendi, ikinci devredeki derbi ise 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

ALTINORDU

Erce - Kerim, Ozan, Yusuf Abdioğlu, Emre, Sertaç, Kenan, Serkan, Abdulkadir, Umut, Göksu

GÖZTEPE

Günay - Fuchs, Gençer, Schwechlen, Tanju, Tayfur, Gosso, Segbefia, Halil, Umut, Kone

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!