İzmir, Pak Bahadır'ı unutmadı

Güncelleme Tarihi:

İzmir, Pak Bahadırı unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 12:00

İzmir, Pak Bahadır'ı unutmadı

Haberin Devamı

Pet şişelerden 'fil heykeli'

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar kentin simgeleri arasında gösterilen Asya fili Pak Pahadır'ın pet şişelerden heykelini dikecek. Dünya Çevre Günü nedeniyle yapılacak heykel için gerekli 6 bin pet şişenin toplanmasına, 30 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Gündoğdu Meydanı'nda başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Çevre Günü için farklı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Uzun yıllar kentin simgeleri arasında gösterilen Asya fili Pak Bahadır'ın pet şişelerden heykeli, çevrenin korunması adına önemli bir mesaj olması için yapılacak. Gündoğdu Meydanı'nda halka açık yapılacak heykel için gerekli 6 bin pet şişenin ise 30 Mayıs'tan itibaren yine aynı meydanda hazırlanan kutularda toplanacağı açıklandı. 30 Mayıs'taki pet toplama etkinliğinin saat 16.30'da start alacağı, vatandaşların pet şişelerin yanı sıra ellerindeki atık pilleri de yine Gündoğdu Meydanı'na yerleştirilecek kumbaralara atabileceği vurgulandı. Aynı gün Saat 18.30'dan itibaren de, Balkan Halk Dansları Festivali kapsamında gösteriler yapılacak.

4 HAZİRAN'DA, HAZIR OLACAK

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden Heykeltraş Can Akdaş ve öğrencilerinin gerçekleştireceği çalışmanın 4 Haziran'da sona ereceği öğrenildi. Heykelin tamamlanarak açılması ve bu yıl yeni bir rekor beklenen Atık Pil Toplama Kampanyası'nın ödül töreni ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde, 4 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Program kapsamında "Çevre İçin Pedal Çevir" etkinliği düzenlenecek, ayrıca denize atılan çöpler dalgıçlar tarafından çıkarılacak. Büyükşehir Belediyesinin, pet şişelerden yapılacak heykelle, çevresel açıdan günümüzün en büyük problemlerinden birisi "evsel katı atık yönetimi" konusunda farkındalık yaratmayı ve ekonomik değere sahip, geri kazanılabilir atıkların ayrı toplanması gerektiği mesajını vereceği ifade edildi.

İZMİR (DHA)

FOTO

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!