İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yoksul çocukları giydiriyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yoksul çocukları giydiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 18:09

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yoksul çocukları giydiriyor

Haberin Devamı

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihtiyaç sahibi 24 bin 809 çocuk için proje başlattı. Proje kapsamında ilk kıyafet dağıtımı İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Sosyal sorumluluk anlamında bu işe gönül veren insanların da onlara sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'in 30 ilçesinde devlet okullarında eğitim gören 24 bin 809 ihtiyaç sahibi çocuğa giysi yardımı yaptı. Aralarında şehit çocuklarının, öksüz ve yetimlerin de bulunduğu çocuklar için hayırseverlerin de yardımıyla ayakkabı, pantolon, gömlek, mont gibi giyim eşyalarından oluşan paketler hazırlandı. Proje kapsamında ilk dağıtım Vali Erol Ayyıldız'ın da katılımıyla, Bornova Batıçim İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerinin sadece eğitim hayatı değil sosyal yaşantılarıyla da yakından ilgilendiklerini belirterek, "İzmir'deki yetim, öksüz ve özelikle dezavantajlı öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu giysileri hayırseverlerimizle birlikte tedarik ettik. 30 ilçedeki ihtiyaç sahibi çocuklarımızı Valiliğimiz ile giydirmiş olduk. Yaklaşık 6 bin 500 Suriyeli çocuğumuzu da bu projenin ardından giydireceğiz. Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişiminin yanında, okul dışındaki hayatlarıyla, sosyal yaşamlarıyla da ilgileniyoruz. Kış bu yıl İzmir'de biraz soğuk geçiyor ve bu yardıma ihtiyaçları vardı. Sosyal sorumluluk anlamında bu işe seven gönül veren insanların da onlara sahip çıkmalarını istiyoruz. Biz sadece hayırseverler ile ihtiyacı olan çocuklarımızı buluşturuyoruz" diye konuştu.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!