İzmir Gelişim Koleji'ne Sloven pivot

Güncelleme Tarihi:

İzmir Gelişim Kolejine Sloven pivot
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:19

İzmir Gelişim Koleji'ne Sloven pivot

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- TÜRKİYE Basketbol Ligi'nde yeni sezon öncesi kadrosunu önemli ölçüde yenileyen Gelişim Koleji, geçen sezon Gediz Üniversitesi'nde forma giyen Sloven pivot Hasan Rizvic'le anlaşarak 7'nci transferini gerçekleştirdi.
Genel Menajer Namık Yazlar, transferi Rizvic gibi kariyerli bir oyuncu ile kapattıklarını belirterek, "Rizvic, hem kariyer hem de bu ligi iyi tanıması açısından çok doğru bir tercih oldu. Tecrübesi ile kulübümüze değer katacağına inanıyorum" dedi.
32 yaşında ve 2.12 metre boyundaki Rizvic 2004'te Slovenya 20 Yaş Altı Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşamış, 2006-2010 arasında 4 yıl Slovenya A Milli Takımı'nda aralıksız forma giymişti. Ülkemizde 2010'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da görev yapan Sloven pivot, kariyeri süresince Zenica, Pivovarna Lasko, Union Olimpia, Azovmash, Unics Kazan, Krasny ve Buducnost gibi üst düzey ekiplerde oynarken, ülkemizde Pamukkale Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi'nde forma giymişti. Slovenya'da 3 kez All Star, 1 kez MVP seçilen, Slovenya ve Ukrayna liglerinde 8 lig şampiyonluğu yaşayan, kariyerinde 1 Eurocup şampiyonluğu bulunan Rizvic, her dönemde Avrupa basketbolunun önemli oyuncuları arasında yer aldı. Hasan Rizvic, geçen sezon Gediz Üniversitesi'nde 28 dakika, 14,8 sayı, 8,4 ribaunt, 1,5 blok  ve 0.9 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

FOTOĞRAF 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!