İzmir Ekonomi'de 15. yaş kutlaması

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ekonomide 15. yaş kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 12:17

İzmir Ekonomi'de 15. yaş kutlaması

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası'nın girişimleriyle İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 15. yaşını kutladı.

İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, İEÜ 2001-2011 Yılları Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Ahmet Berki Dibek, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, eğitim ve araştırma üniversitesi olarak 15'inci yılını kutlama onurunu yaşadıklarını söyledi. 2001 yılında üniversite kurulduğunda dünyada en iyi eğitim nerede ve nasıl verildiğini incelediklerini kaydeden Başkan Demirtaş, "Öğrenci odaklı olacağımızı söyledik. Mezunlarımızın girişimci olmalarını, yenilikçi olmalarını sağlayacağız demiştik. Başarılı bir dünya üniversitesi olacağımızı belirtmiştik. Gerçekten de kısa zamanda hedeflerimize yaklaştık. Toplam 80 bin 600 metrekare eğitim alanımız oldu. Üniversitemizin geleceği için Güzelbahçe'de 210 bin 957 metrekare arsayı satın aldık. Umarım Bilim ve Teknoloji Kampüsümüz orada inşa edilecek" dedi.

2015 yılında 4 bin 325 metrekarelik arsada İzmir Bilimpark'ı inşa ettiklerini belirten Başkan Demirtaş, şunları söyledi:

"Bina elbette önemli ama içinde ne var? Sınıflarımızı 3 milyon dolar yatırım ile akıllı sınıf haline getirdik. Bu alt yapı ile öğrencilerimizin başarı oranını yüzde 95'e yükseltmeyi hedefliyoruz. Şu anda da hocalarımız, öğrencilerimiz, başarıdan başarıya koşuyor. İnanılması güç, parmak ısırtacak başarılar elde ediyorlar. Üniversitemizin bütçesinin yüzde 10'unu Ar-Ge'ye ayırmak istiyoruz."

YENİ BÖLÜMLER GELİYOR

Başkan Demirtaş, üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik lisans bölümleriyle Ayakkabı Tasarım ve Üretimi, İç Mekan Tasarımı, Mimari Restorasyon, Yapı Denetimi, Laboratuvar Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Elektronörofizyoloji önlisans programlarını kurduklarını açıkladı. Y ve Z kuşağına güvendiklerini aktaran Başkan Demirtaş, bugün terörle boğuşan Türkiye'nin parlak geleceğine inandıklarını vurguladı.

"6 KITADA MEZUNLARIMIZ ÇALIŞIYOR"

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan da eğitimde yepyeni adımlar attıklarını, çalışan hareketliliği sağladıklarını kaydetti. Üniversitenin mezunlarının dünyanın 6 kıtasında kariyerlerini başarıyla sürdürdüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Muğan, 9 binden fazla mezunlarının bulunduğunu aktardı. Problem çözümünün inovasyona dayalı olacağını, girişimcilik ruhu ve araştırma temeli üzerinde yükselmenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Muğan, hedeflerinin 22. yüzyıla İzmir Ekonomi'yi başarıyla getirmek olduğunu vurguladı.

"İZMİR EKONOMİ'NİN GÜCÜYLE İLERLİYORUZ"

Üniversitenin ilk öğrencilerinden İdil Özer Bakır da konuşmasında kariyerindeki hızlı ve güçlü yükselişini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldığı nitelikli eğitime borçlu olduğunu aktardı. Törende çeşitli yarışmalarda ödül kazanan öğrencilere ve mezunlara plaketleri verildi. Akademik Atama ve Yükseltme Töreni'nde öğretim üyelerine cüppelerini ve plaketlerini Rektör Prof. Dr. Muğan ve Başkan Demirtaş verdi.

İEÜ Halk Dansları Kulübü, İTO Eğitim Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kıbrıslı'nın yazdığı 'Bir Dünyadır Anadolu' adlı gösterisinde uluslararası öğrencilerle birlikte Zeybek oynadı. Gösteride öğrenciler, 56 ülkeden gelen öğrencileri simgeleyen dev bayrakla final yaptı. Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Muğan, öğrencilere sahnede eşlik etti, 15. yıl pastasını birlikte kesti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!