İzmir Ekonomi caddeyi tasarladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ekonomi caddeyi tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 14:33

İzmir Ekonomi caddeyi tasarladı

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Narlıdere’deki Güngören Caddesi’ni baştan tasarladı.

Yaklaşık bir yıl süren çalışmanın ardından hazırlanan proje, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan’ın katılımıyla tanıtıldı. Narlıdere Güngören Caddesi, tabelalardan, dış cephe boyalarına, yol bordürlerinden ışıklandırma ve yeşil alana dek yeniden şekillenecek. Narlıdere Belediyesi, 2017 yılı başında projenin uygulaması için yapım ihalesine çıkacak. İEÜ Mütevelli Heyet Toplantı Salonu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Narlıdere Belediyesi ile ilk işbirliğini hayata geçirdiklerini, teklifin belediyeden geldiğini söyledi. Başkan Demirtaş, “Söz konusu cadde Mithatpaşa Caddesi’nin hemen arkasında yer alan ve yine bu caddeyle birleşen bir yol. Güngören Caddesi İyileştirme projesi bize önerildi. Biz de bunu gururla kabul ettik. Üniversite yerel yönetim işbirliğine tanık oluyoruz. Öğrencilerimize en iyi eğitimi veriyoruz. Bunun yanı sıra yaşadığımız kente de katkı sağlıyoruz" dedi. Narlıdere Belediye Başkanı Batur da, proje öncesi esnafla bir araya geldiklerini ve onların önerilerini dinlediklerini belirtti. Batur, “Proje sonunda cadde düzenlemesi yanında binaların cephe tanzimi yapıldı. Tentelerin belli boyutlara getirilmesi için de İzmir Ekonomi Üniversitesi’yle bir araya geldik. Önümüzdeki aylarda Güngören Caddesi’ne bağlı olan meydanımızda ve Mithatpaşa Caddesi’nde de bir düzenleme öngörüyoruz. Bunları da yine üniversitemizle birlikte yapmayı istiyoruz “ diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren İEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun da, bir yıldır Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım bölümlerinden oluşan 10 kişilik bir ekip olarak çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Bulgun, “Projede yol, kaldırım düzenlemeleri, yaya alanları, yeni bordürler, aydınlatma elemanlarının, tabelaların, bina cephelerinin tasarlandığı ve renk bütünlüğünün olduğu bir proje yaptık. Defalarca alanda gezi yapıp ışığın konumunu, vatandaşların, engellilerin rahat yürümesini sağlamayı hedefledik. Ayrıca dükkânlar için de farklı sergileme üniteleri ve peyzaj düzenlemeleri yaptık" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

KUTU

GÜNGÖREN CADDESİ’NDE NELER YAPILACAK?

. Yaya önceliği ve güveliği ön plana alınacak.

. Engelsiz yürüme yolları yapılacak.

. Araç trafiği ve park alanı düzenlenecek.

. Ahşap mobilya oturma alanları yapılacak.

. Tabelalar gözü yormayacak ve karmaşık hale gelmeyecek şekilde tasarlanacak.

. Cepheler de birbiriyle uygun pastel renklerde boyanacak.

. Aynı yazı karakterinde ve tasarımda tenteler, tabelalar kullanılacak.

. Cadde de granit taşlar zemine farklı yerleştirilerek harekete kazandırılacak.

. Sokak mobilyaları iki yönde oturmayı sağlayan ahşap banklardan oluşacak.

. Banklara çiçeklikler ve aydınlatmalar konulacak.

. Caddenin giriş ve çıkışına yeşil alandan oluşan aydınlatmalı bir tasarım yapılacak.

. Dükkanlar için yaya alanında 1.2 metrelik yer bırakılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!