İZKA'dan Kınık'ın 'Tarımsal Ambulans' projesine destek

Güncelleme Tarihi:

İZKAdan Kınıkın Tarımsal Ambulans projesine destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 19:19

İZKA'dan Kınık'ın 'Tarımsal Ambulans' projesine destek

Haberin Devamı

İZMİR'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 'Tarımsal Ambulans' projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından destek almaya hak kazandı. Proje sayesinde, üreticilerin ayağına kadar gidilerek yerinde toprak tahlili ve bitki analizi yapılacağı belirtildi.
Kınık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün 116 bin liraya mal olan 'Tarımsal Ambulans' projesinin yüzde 90'ı İZKA tarafından karşılandı. Bugün tarımsal ambulansın açılışı ve kıvırcık koç dağıtımı yapıldı. Kınık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesindeki törene; AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal da katıldı.
Kınık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fedai Avcı, "Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan tarım ambulansı projesini başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projede emeği geçen başta mesai arkadaşlarım olmak üzere İzmir Kalkınma Ajansına İl Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal'a teşekkürlerimi sunuyorum. Tarım Ambulansı ile yılda 1000 üreticimizin ayağına giderek yerinde toprak tahlili ve bitki analizi yapacağız" dedi.
Başkan Doğruer ise "Mesleğim doktorluk olduğum için ambulans deyince hasta taşınan araç aklıma gelirdi. Ama tarım ambulansını inceleyince, normal ambulans sağlık alanında ne kadar önemliyse tarım ambulansının da üreticiler için o kadar önemli olduğunu gördüm. Bu projenin ilçemizde yaşayan üreticiler için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ambulansın açılışı yapıldı. Ayrıca kura çekimiyle 23 sürü sahibine toplam 57 kıvırcık koç dağıtıldı. Tören pilav ikramıyla sona erdi.

Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!