İsrail Başkonsolosu Cohen'den veda ziyareti

Güncelleme Tarihi:

İsrail Başkonsolosu Cohenden veda ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 13:41

İsrail Başkonsolosu Cohen'den veda ziyareti

Haberin Devamı

GÖREV süresinin dolması nedeniyle İzmir Ticaret Odası'na (İTO) veda ziyaretinde bulunan İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, "İzmir Türkiye'de en sevdiğim şehir" dedi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İsrail İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç'in de katıldığı ziyarette Cohen, eylül ayı sonunda Türkiye'deki görev süresinin dolması nedeniyle veda ziyareti için geldiğini söyledi. Cohen, "İzmir Türkiye'de en sevdiğim şehir. Görev sürem boyunca her üç ayda bir İzmir'e gelmeye özen gösterdim. Bu ziyarette 13 veya 14'üncü ziyaretim olacak. 3 yıl önce iki ülkenin ilişkilerinin kötü olduğu dönemlerde bile İzmir'de insanlar bana her zaman kucak açtı. Benim için çok etkileyiciydi" dedi.

Bu gördüğü ilginin ekonomik ilişkilerin yansıra dostluğun da göstergesi olduğunu kaydeden Cohen, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini söyledi. Cohen, "2014 yılında sizi Tel Aviv'de düzenlenen Agritech fuarına davet etmek için geldim ve davetimi kabul ederek 30 kişilik bir heyetle İsrail'e gittiniz. Bu benim için çok önemliydi, iyimser düşünmeme yol açtı, umutlandırdı. Bu yıl Şubat ve Mayıs aylarında ülkelerimiz arasında iki önemli toplantı yapıldı. Her iki toplantıda da ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi taahhüdünde bulunuldu. Ben görevime başladığım ilk günden itibaren bunu zaten söylüyordum, ancak bu durum artık resmiyet kazandı. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişimi için çalışmak artık bizim görevimiz" diye konuştu. Bu anlaşmaları ve görüşmeleri takiben iki ülke işadamları arasındaki temasların arttırılması gerektiğini vurgulayan Cohen, Türkiye ile dış ticaret yapmaktan çok ortak yatırımlara, 3'üncü ülkelerde birlikte yatırım yapmaya daha fazla önem verdiklerini söyledi. Cohen, "Mesela iki ülkenin ortak çıkarları olan Afrika'ya ortak yatırım yapmalıyız" dedi. Cohen, Demirtaş ve İTO üyelerini İsrail'de önümüzdeki ay  düzenlenecek su teknolojileri ve kasım ayında düzenlenecek inşaat, emlak ve tasarım fuarına davet etti.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Cohen ile her zaman iyi ilişkiler kurduklarını belirterek, "Ülkelerimiz arasında ilişkilerin geliştirilmesi için yaptığımız çalışmalarda her zaman sizi yanımızda gördük. Çabalarınızı için çok teşekkür ediyoruz. İzmir'i ikinci bir adresiniz olarak görün, bundan sonra da sizi İzmir'de görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. İsrail ile ilişkilere özel bir önem verdiklerini belirten Demirtaş, "İsrail'e gittiğimiz zaman kendimizi evimizde hissediyoruz. Aramızda güçlü bağlar var. Bunun üzerine daha güçlü bir ekonomik işbirliği kurmalıyız. Davet ettiğiniz her iki fuara da birer heyetle katılmak için organizasyon yapacağız" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!