İnovatif gençlere çipura ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

İnovatif gençlere çipura ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 12:38

İnovatif gençlere çipura ziyafeti

Haberin Devamı

SU Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), balığı sevdirip tüketimini arttırmak için yaptığı çalışmalardan olan “Balık-Ekmek Şenliği"ni son olarak Türkiye'nin ilk açık inovasyon kampı Hack'n Break'te düzenledi.
Ege İhracatçı Birlikleri'nin desteklediği, Türkiye'nin ilk açık inovasyon kampı Hack'n Break, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde 20 Ağustos'ta katılımcıların konaklama alanlarına yerleştirilmesi, networking ve sosyal aktivitelerle başlamıştı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 26 Ağustos akşamı etkinlik alanında “Balık-Ekmek Şenliği" düzenledi. STG, inovatif gençlere çipura ziyafeti çekti.
Tasarım ve teknoloji yaklaşımlı çözümler geliştirme motivasyonuna sahip, inovatif düşünen, tasarlayan, üreten ve geliştiren farklı disiplinlerdeki insanları, rekabet duygusuyla bir araya getirmeyi amaçlayan, workshop, eğitim ve teknoloji girişim sunumlarının yer aldığı Hack'n Break açık inovasyon kampında sağlık kaynağı çipura balığı ikram ettiklerini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye ve Avrupa'dan çeşitli sivil toplum kuruluşları, teknoloji grupları, melek yatırım ağları tarafından desteklenen etkinliğe STG'nin lezzetli balıklarıyla damgasını vurduğunu kaydetti.
Çipura balığının lezzetli ve doyurucu özelliği yanında sağlık açısından da çok faydalı olduğunu anlatan Kızıltan, "Omega 3 deposudur, bu sayede sağlığımızın koruyucusudur. Kemiklerin gelişmesine yardımcı olur, büyümeyi ve gelişmeyi kolaylaştırır. Kalsiyum, demir, fosfor, iyot ve vitamin yönünden zengindir. Merkezi sinir sisteminin gelişimine yardım eder, Zihinsel sağlığa olumlu etki eder, öğrenim başarısını, beyin gelişimini destekler. Kan ve dolaşım sistemi konusunda koruyucu etkisi vardır, algılama ve dikkat yetisini güçlendirir. Lezzetlidir, besleyicidir, kilonun sağlıklı düzeyde tutulmasına yardımcı olur. Balık-Ekmek Şenlikleriyle balığın bu özelliklerine dikkati çekmek ve Türkiye'de 8 kilogram seviyesinde olan tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2016 yılında Türkiye'nin ilk açık inovasyon kampı Hack'n Break'teki Balık-Ekmek Şenliği öncesinde; 10 Mart 2016 tarihinde Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Günleri'nde, 12 Nisan 2016 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde ve 26 Mayıs 2016'da Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde, 15. Alsancak Şenliği kapsamında Balık Ekmek Şenliği düzenlemişti.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!