İnanç turizminde de marka olabiliriz

Güncelleme Tarihi:

İnanç turizminde de marka olabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 13:54

Kum, deniz ve güneş ile her yıl binlerce turisti ağırlayan İzmir’in inanç turizmini de gündemine alması gerektiğini söyleyen ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, inanç turizminin kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını aktardı.

Haberin Devamı

İZMİR, haziran ayında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, 21-27 Haziran’da İzmir’de ‘Yedi Kiliseler’ konulu uluslararası bir toplantı düzenleneceğini açıkladı. Kongreyi düzenleyecek olan Tutku Tur’un yönetim kurulu başkanı Levent Oral’ı ziyaret eden Tercan, projeye tam destek verdiğini aktardı. Bülent Tercan, “Kentimizin turizmini şahlandıracak, ticaretini canlandıracak bu kongreye İzmir Vakfı başta olmak üzere birçok kurum destek vermeli. İncil’de anlatılan 7 kilise İzmir ve yakın çevresinde. Ayrıca, Hıristiyan dünyası için büyük değer taşıyan Meryemana Evi de Selçuk’ta. Bu büyük bir zenginlik. İzmir’in kanaat önderlerine düşen de bu zenginliği dünyaya iyi anlatmak olmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnanç turizminde de marka olabiliriz

İZMİR’İN HAZİNESİ
İnanç turizmi misafirlerinin kalıcı olduklarına ve kişi başı harcamalarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Tercan, “Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı Vizyon 2023 Master Planı’na uygun en önemli ürün gamı İzmir’deki 7 kiliseler ve Meryemana Evi. İzmir inanç turizmiyle marka olmalı. Bugün koronavirüs veya ülkelerdeki iç çatışmalar, sınırlardaki savaşlar gibi etkenler o ülkenin turizmini doğrudan olumsuz yönde etkileyebildiği halde, inanç turizmi dünyadaki krizlerden en az etkilenen ürün olarak ön plana çıkıyor. İzmir de kaliteli şekilde inanç turizminin yapılacağı zengin materyallere sahip. Yıllarca Meryemana Evi ile Bergama ve Efes gibi antik kentlerin kıymetini bilemedik, gerektiği şekilde yararlanamadık. Umuyoruz ki, haziranda yapılacak kongre hem İzmir’e, hem Türkiye’ye inanç turizmi alanında yeni bir ufuk açacak. Elimizde bulunan ancak işleyemediğimiz zengin bir madeni daha etkili ve nitelikli kullanabilmemizi sağlamaya vesile olacak” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!