İKÇÜ'de 'hemşirelik' kongresi

Güncelleme Tarihi:

İKÇÜde hemşirelik kongresi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 13:53

İKÇÜ'de 'hemşirelik' kongresi

Haberin Devamı

İZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 'Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar ve Sorunlar Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Dördüncüsünün İzmir'de gerçekleştirildiği kongrede teknolojinin hemşireliğe yansımaları masaya yatırıldı.
Türkiye çapında toplamda 310 bilim insanı ve katılımcının bir araya geldiği kongrenin özel misafirleri Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulu Başkanı Prof.Dr. Orhan Uzun oldu. Prof. Dr. Uzun ve Bayru ile biraraya gelen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, böylesine kapsamlı bir kongrede kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin, İKÇÜ'nün eğitim hayatına başlayan ilk fakültelerinden olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Gökçe, araştırma odaklı olarak kurulan bir üniversite olarak sağlık bilimlerine büyük önem verdiklerini söyledi.
YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof.Dr. Orhan Uzun da 'Akreditasyon ve Yükseköğretimde Kalite Konusunda YÖK'ün Çalışmaları ve Kurumlardan Beklentileri' başlıklı konferansta; akreditasyona başvuru ve onay süreçleri, kurumun sorumluluklarını anlatarak yeni başvuracak kurumlara önerilerde bulundu.
"TÜRKİYE'NİN EN İYİ SİMÜLASYON MERKEZİNİ İKÇÜ'DE KURACAĞIZ"
İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Dündar, teknolojideki gelişmelerin hem hekim hem de hemşirelere büyük kolaylık sağladığına vurgu yaptı. Türkiye'nin en iyi simülasyon merkezlerinden birini İKÇÜ'de kurmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Dündar, bunun eğitim kalitesine büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Dündar, "Hemşireler, hastaya doğrudan bakım veren, ihtiyaçlarını belirleyen, nerede, ne zaman, hangi malzemenin kullanılacağına karar veren en büyük sağlık ekibi grubudur. Ülkemizde son yıllarda bilişim teknolojilerinin sağlık alanına büyük katkılar sağladığını görmekteyiz. Sağlık teknolojilerini kullananların yüzde 80'i hemşirelerdir. Sağlık bakım alanında çalışan tüm profesyonellerin gelişen teknolojiler konusunda sürekli eğitimleri bakımın güvenliği ve kalitesi açısından son derece önemlidir" dedi.
İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem de modernleşen çağımızda gelişen teknolojik unsurların kullanılmasının hemşirelik mesleğine sunduğu katkıya dikkat çekti. "Teknoloji kullanımının yaşamımızın tüm alanlarında olduğu gibi hemşirelik bilimi, eğitimi, uygulamaları ve araştırmaları üzerine de etkileri bulunmaktadır" diyen Doç. Dr. Tokem, "Mesleğimiz, hasta bakımı ve uygulamalarının günümüz koşullarında etkin ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için teknolojik yeniliklerin kullanılmasını gerekli ve zorunlu kılmaktadır. Web tabanlı eğitimler, simülasyona dayalı öğrenci eğitimi ve uygulamaları, teletıp, telesağlık, hemşire yönetimli sağlık uygulamaları sağlık hizmetini alanların ve hizmeti sunanların yaşamlarının odak noktası olmaktadır. Tüm bu güncel gelişmelerin meslektaşlarımızla paylaşılarak yeni kurumsal vizyonların geliştirilmesini, mesleki ve kişisel gelişimlerin desteklenmesini, bunların nihai bir sonucu olarak insan sağlığının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesini amaçladık" diye konuştu.
İki gün süren kongrede, bakım, eğitim ve araştırmada teknoloji, inovasyon, kalite, motivasyon, bilişim, e-öğrenme, patent alma, simülasyonun hemşirelik uygulamalarına ve eğitimine getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. 7 panel, 5 konferansın yer aldığı kongrede, 28 sözel ve 31 poster bildiri arasından ilk üçe girenlere de ödülleri verildi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!