İEÜ 17. yılına girişimciler ve hekimlerle başladı

Güncelleme Tarihi:

İEÜ 17. yılına girişimciler ve hekimlerle başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:34

İEÜ 17. yılına girişimciler ve hekimlerle başladı

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 17. akademik yılını geleceğin girişimcilerini, hekimlerini yetiştirmek üzere açtı.

Yeni akademik yılın ilk töreninde İEÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi. Fakültenin ilk 60 öğrencisi, alkışlarla tıbbiyeli yemini etti. Etkinliklerde ikinci tören, İEÜ Tören Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Muğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2017 - 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Başkan Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Can Muğan'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çin İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu, İEÜ Mütevelli Heyeti üyeleri, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, bu yıl bin 700 öğrencinin aralarına katıldığını, onlar kadar heyecanlı olduklarını kaydederek, "Onları yenilikçi ve girişimci bir şekilde yetiştirerek hayata hazırlayacağız. Mezunlarımızın pek çoğu, hatta mezun olmayan öğrencilerimiz şuan da sayamayacağım kadar çok üstün başarı gösteriyorlar. İki yıl önce kampüsümüzdeki sınıfları akıllı sınıf yaptık. Laboratuvarlara 5 milyon dolar yatırım yapıyoruz. O nedenle başarılar giderek artacaktır. 17. yılımızda 7 bin 500 öğrenci hedefimizi mecburiyetten 2000 öğrenci kadar aştık. Hedefimizde yoktu ama çağın gereği sağlık alanında eğitime başladık. O nedenle, kampüs planlamasını yeniden yapıyoruz. Eski otel yapısını 2 etapta yenileyerek daha fonksiyonel hale getireceğiz. Bu sene Tıp Fakültemize öğrenci aldık. Eğitim yapacakları hastaneyi bir yıl içinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Üniversitenin kurulmasından bu yana 17 yıl geçtiğini anımsatan Başkan Demirtaş, bu 17 yılı başarıyla ve yeni yatırımlarla geçirdiklerini, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Mustafa Kemal'in askerlerini yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, Türkiye'nin birçok ilinden ve dünyanın 15 farklı ülkesinden öğrencilerin üniversitede eğitim gördüğünü belirterek, "Yeni açılan tıp fakültemizle beraber yeni araştırmalarımızı ilerleteceğiz. En iyi eğitimi vermek, en iyi disiplinlerarası araştırmalarla çığır açmak istiyoruz. Bu süreçte kaliteyi bırakmayacağız. Konfiçyus Merkezi'ni kurmayı umuyoruz" dedi.

İLK DERS GEZEGEN SAĞLIĞI

Akademik Yıl Açılış Töreni'nde ilk dersi İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, 'Gezegen Sağlığı' konusunda verdi. Prof. Dr. Abacıoğlu, "İnsanlık bugün, tarihinde hiç olmadığı kadar, üzerinde yaşadığı gezegenin kaderi üzerinde belirleyici hale gelmiştir. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi gezegen sağlığı ve bunun insan sağlığına olan etkileri konusunda eğitim ve araştırma yoluyla öğrencilerinde ve toplumda bir farkındalık oluşturmayı ve bilgi üretmeyi hedeflemekte; bunu akademik sorumluluğunun bir parçası olarak görmektedir" diye konuştu.

'İNANCINI KORUMAK'

Törenin sonunda İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, İEÜ Mezunlar Derneği Başkanı Engin Kıbrıslı ile Tanıtım ve Kurumsal Pazarlama İletişimi Müdürü Emel Akçay Uzun'un yazıp yönettiği 'İnancını Korumak' adlı gösteriyi Halk Dansları Kulübü ile Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov sahneledi. Gösterinin sonunda Halk Dansları Kulüp Başkanı Emre Temese, Başkan Demirtaş'a mezunlar ile öğrenciler adına gençlere ve Türk kültürüne olan inancından dolayı 17. Akademik Yıl Açılış Töreni anısına Halk Dansları figürlerinin bulunduğu cam kâseyi sundu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!