İdil Biret ile her nota bir umut oldu

Güncelleme Tarihi:

İdil Biret ile her nota bir umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 12:01

İdil Biret ile her nota bir umut oldu

Haberin Devamı

İZMİR'de hayata geçirilen 'Her Nota Bir Umut Her Kitap Bir Hayat' projesi kapsamında hasta çocukların tanı ve tedavisi için şehir dışından gelen yardıma muhtaç ailelere özel bir konser düzenlendi. Konserde sahne alan ünlü piyanist İdil Biret, performansıyla büyük beğeni topladı.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin ev sahipliğinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi yararına düzenlenen konser, İzmir büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, çok sayıda kişi ve kurumun sponsorluğunda sanatseverleri buluşturdu. Piyano sanatçısı İdil Biret'in sahne aldığı konserde 3- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında izleyicilerin büyük çoğunluğu maske takarak lösemi konusunda farkındalık yarattı.

Konser sonrası açıklama yapan İzmir Hasta Çocuk  Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, "Derneğe ait 7 evde, 14 aile konaklıyor. Hasta çocuk ve ailelerinin elektrik, su, ısınma giderlerinin dışında çocuk bezi, ilaç temini gibi önemli ihtiyaçları var. Aileler tedavi sürelerine göre 6 ay ile 1 yıl arası bu evlerde konaklıyor ve onlardan hiçbir bedel istemiyoruz. Şu an evlerimizde kalmak için sırada bekleyen dar gelirli çok aile var. Bu konuda farkındalık yaratarak bizi tanımalarını sağladık. İdil Biret'e şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Her Nota Bir Umut Projesi'nin sanat danışmanı, Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise hayalindeki bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müziğin birleştirici gücünü kullanarak hasta çocuklara yardım eli uzattıklarını vurguladı.

Yoğun katılımla gerçekleşen konsere gelenlerin getirdikleri kitaplar sayesinde aynı zamanda, bir kütüphanenin kurulmasına öncülük edildi. Konserden elde edilecek gelirle Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'ne tıbbi bir cihaz da alınacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!